Dva brata optužena za ubistvo iz časti: Sestru ubili u Nemačkoj, raskomadali je, pa telo preneli u koferu

Za ubistvo Avganistanke u Nemačkoj optužena su njena dva brata

  • 4
Maryam H, ubijena Marijam Foto: Privatna arhiva

Nemačka je i dalje u šoku nakon što je u Bavarskoj, nedaleko od Donauverta, pronađeno telo žene koja je u julu ove godine pretučena na smrt. Telo Avganistanke Marijam H. (34) bilo je zakopano u koferu, a glavni osumnjičeni za ubistvo su njena dva brata, protiv kojih je juče podignuta optužnica. 

Said (25) i Seid (22) navodno su ubili Marijam, majku dvoje dece, prevezli je u koferu vozom za Bavarsku i tamo je sahranili. Iako još uvek sa sigurnošću ne može da se kaže šta je motiv ubistva, navodno je u pitanju ubistvo zbog časti jer nisu mogli da se pomire sa tim da se njihova sestra razvela i da je živela zapadnjačkim načinom života.

Marijam se sa bivšim suprugom i njihovo dvoje dece u Nemačku doselila 2013. godine. U Berlinu su podneli zahtev za azil. Četiri godine kasnije Marijam se od supruga razvela u skladu sa nemačkim zakonima, međutim, on nije želeo da poništi brak po islamskim zakonima. Od supruga je pobegla 2019, i nastavila da živi sa sinom i ćerkom koji imaju 13 i 9 godina.

Ona se šre dve godine, nakon razvoda sa sinovima preselila u kamp za izbeglice, njena braća su je od razvod astalno pratila i proveravala d ali živi islamskim načinom života, prenosi Bild.

Optuženi su se pod izgovorom da su pronašli stan u kom ona može da živi sa decom, sreli sa Marijem sredinom jula, brutalno je pretukli do smrti, a zatim su isekli njeno telo i spakovali ga u kofer. Na snimcima sa nadzornih kamera na železničkoj stanici može se videti kako dvojica mladića vuku veliki kofer.

Oni su sa ovim koferom došli u Bavarsku, u kom živi njihov stariji brat.

Policiju je do počinilaca izgleda dovela Marijamina snaja, supruga jednog od braće. Policajci su počeli da sumnjaju da su braća umešana u zločin kada je žena počela da daje kontradiktorne izjave.

Telo je pronađeno tek krajem jula, a obdukcija je pokazala da je Marijam preminula od teških povreda po glavi i vratu. Istraga je pokazala da su braća uoči ubistva kupila kofer i isti platili 60 evra.

Said i Saed se još uvek nisu izjasnili o krivici. Od 4. avgusta se nalaze u pritvoru i čekaju početak suđenja.

Video: Zatvaraju se kozmetički saloni u Kabulu: Plakati sa ženskim likom farbaju se u crno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    28. decembar 2021 | 14:30

    Шта кажу Немци на своје нове комшије,фини неки свет ! ?

  • Serb

    28. decembar 2021 | 16:03

    Nisu mogli da prihvate sto je zivela zapadnjackim nacinom zivota, jos jedan dokaz da nisu dosli u Evropu bez razloga, satrace nas!

  • Cjca

    28. decembar 2021 | 17:47

    Hoće na Zapadu da rade i zarade a ne i da zive kao normalan svet. Divljaci, došli da se grupišu kako bi bili organizovaniji. Ta deca kad porastu treba da ih linčuju na isti način kako je i njihova mama završila. Nije ni čudo da im je lako da budu teroristi jad postupaju sa rođenim tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA