≫ 

Kolege u vrtiću šokirane zbog Svetlaninog ubistva: Bivši ljubomorisao jer se druži sa razvednim drugaricama?

Tela ćerke, bivšeg zeta i unuka u stanu je zatekla Svetlanina majka

  • 0
Nikolaj Kuropatkin i Svetlana

Foto: Facebook

Rusija je i dalje u šoku zbog ubistva mlade vaspitačice Svetlane i njeno dvoje dece. Sumnja se da ih je ubio Svetlanin suprug Nikolaj, od kojeg je ubijena tražila razvod, te da je potom sebi oduzeo život.

Njihova beživotna tela u stanu u Kansku pronašla je Svetlanina majka, koja je u ponedeljak ujutru došla da decu vodi u školu. Komšije kažu da se u zgradi čuo strašan vrisak.

- Ništa nismo čuli tokom prethodne noći. Neko kaže da se čula neka svađa, ali ja to ne znam. Čuo sam vrisak bake koja je ujutru došla po decu. Koliko znam, komšija koji živi ispod je pozvao policiju - svedoči za ruske medije jedan od stanara trospratnice u kojoj je policija u ponedeljak satima obavljala uviđaj.

U vrtiću gde je Svetlana radila šokirani su zbog njenog ubistva.

- Radila je kod nas pet godina. Svi su je voleli, i deca i roditelji i kolege. Nikad nikakvih problema sa njim nismo imali - rekla je direktorka vrtića.

Mediji pišu da su se Nikolaj i Svetlana upoznali pre 12 godina, u banci u kojoj su oboje radili. Nakon godinu dana dobili su sina, a četiri godine kasnije i ćerku.

Na društvenim mrežama Nikolaj nije bio toliko aktivan, dok je Svetlana često objavljivala svoje fotografije. U albumima ima svega nekoliko fotografija dece i to uglavnom sa proslava rođendana. Svetlana i Nikolaj su delovali kao skladan par, a deca su na istim bila nasmejana.

Šta je motiv ubistva i dalje se spekuliše...

Nikolaj je bio programer, koji je proteklih godina radio u jednoj privatnoj firmi. Kolege su u šoku i kažu da ne veruju da je mogao da počini tako svirep zločin.

Kažu da je bio povučen i tih, ali da su čuli da je žena podnela zahtev za razvod.

- Prijatelji pričaju da je Nikolaj ljubomorisao jer je Svetlana počela da se druži sa razvedenim ženama i često je izlazila sa njima. Navodno nekoliko puta nije ni prespavala kod kuće - priča za medije izvor upućen u slučaj.

Zahtev za razvod Svetlana je nedavno podnela, nakon što je u oktobru prijavila Nikolaja za porodično nasilje, što su i potvrdili iz policije. Nikolaj je tada kažnjen novčano, a Svetlana se sa decom iselila iz stana u kom su živeli i odselila se na drugi kraj grada.

- Od nedavno žive ovde, nismo ih ni upoznali kako treba. Nikad ništa nismo čuli iz tog stana - kažu stanari zgrade u kojoj se dogodilo ubistvo.

Prema svedočenju drugara ubijenog dečaka, mališan se žalio da ih otac maltretira.

- Plašio se oca. Kada bismo se dopisivali ili pričali telefonom, znao bi samo da napiše: "Evo ga tata, ćao" - tvrdi jedan od drugova ubijenog dečaka.

Drugari pričaju i da nisu samo njihov drug i njegova majka dobijali batine, već i devojčica.

- On nam je rekao da ih tata bije već duže vreme. Rekao je jednom i da mu je mama krv povaćala. Jednom ih je, kako je rekao, tukao dva dana i pretio im, ali ništa se posle toag nije desilo. On je prestao da dolazi u školu pre sedam dana. Rekao je da ima temperaturu - tvrde dečaci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA