≫ 

Nemački kruzer usidren u Lisabonu zbog korone: Epidemija izbila među članovima posade

Kuzer AIDA Nova, sa 2.844 putnika i 1.353 člana posade, pristao je u luci Lisabon 29. decembra

  • 2
Kruzer, brod Foto: Pixabay

Nemački kruzer koji je zadržan u lisabonskoj luci zbog izbijanja epidemije korona virusa među članovima posade prekinuo je danas putovanje nakon što su i neki putnici pozitivno testirani na kovid-19, saopštile su lučke vlasti, a prenosi Tanjug.

Kruzer AIDA Nova, sa 2.844 putnika i 1.353 člana posade, pristao je u luci Lisabon 29. decembra tokom puta za ostrvo Madeira na proslavu Nove godine i neće nastaviti putovanje jer su otkrivena 52 slučaja kovida-19 među kompletno vakcinisanom posadom, prenosi Rojters.

Brod je danas trebalo da dobije odobrenje da napusti luku i krene na špansko ostrvo Lanzarote, ali u međuvremenu je još 12 ljudi testirano pozitivno na korona virus, među njima i četiri putnika, rekao je načelnik luke Diogo Vieira Branko za radio TSF.

- Odmah je stupio na snagu protokol kompanije, tako da su zaraženi, koji su asimptomatski slučajevi ili pokazuju lake simptome, odmah izolovani na brodu...Kompanija je zato odlučila da prekine krstarenje i iskrca putnike - rekao je on i dodao da će putnici biti transportovani svojim kućama avionom, ne precizirajući kada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA