Snežna oluja u Pakistanu zarobila više od 1.000 vozila, poginula najmanje 21 osoba

Turisti su navodno požurili da vide snežne padavine u gradu Muri

  • 0
Pakistan sneg Foto: Tanjug/AP

Najmanje 21 osoba koje su se našle zaglavljene u svojim vozilima, izgubile su život tokom snežne oluje u pakistanskom zimskom centru Muri, pošto su temperature pale na minus osam stepeni, saopštili su pakistanski zvaničnici.

Čak 1.000 vozila ostalo je zarobljeno na putu jer su turisti navodno požurili da vide snežne padavine u gradu Muri, prenosi BBC.

Među poginulima su policajac, njegova supruga i njihovo šestoro dece, kao i još jedna petočlana porodica, saopštila je lokalna hitna služba Rescue 1122.

Policajac iz Islamabada Atik Ahmed rekao je da je sedam od 21 poginulog iz porodice njegovog kolege policajca iz Islamabada, Naveda Ikbala, koji je takođe stradao, a potvrdio je da su svi žrtve hipotermije, prenosi AP.

Vojska kaže da je spasila više od 300 ljudi zaglavljenih u snegu.

Portparol vojske je dodao da su vojni inženjeri i trupe takođe počeli raščišćavanje puteva koji vode do Murija.

Smešten 45,5 kilometara severno od glavnog grada Islamabada, Muri je popularno zimsko odmaralište koje privlači više od milion turista godišnje.

Ulice koje vode u grad često su tokom zime blokirane snegom, a ministar unutrašnjih poslova, rekao je da je tokom noći na to područje palo više od 1,2 metra snega i da je sav dolazni saobraćaj od danas blokiran.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA