≫ 

Osuđene bolničarke koje su krale lekove od najtežih bolesnika: Imale su dobro razrađen plan

Njih dve su priznale krivicu

  • 1
Ruth Lambert (left) and Jessica Silvester Foto: Kent Police

Dve bolničarke Rut Lambert (33) i Džesika Silvester (29) osuđene su na pet godina zatvora zbog krađe lekova od teško bolesnih pacijenata bolnice u Kentu.

One su preko baze podataka pristupale adresama pacijenata, predstavlajle se kao medicinske sestre, a zatim su iz njihovih domova krale morfijum i druge lekove protiv bolova.

Njih dve su od početka radile zajedno. Jedna je prikupljala adrese i slala drugoj, dok je druga posećivala pacijente i krala lekove, saopštila je policija.

Rut i Džesika su juče osuđene na po pet godina zatvora, a u pritvoru su bile od hapšenja u avgustu prošle godine. U njihovom stanu pronađeni su lekovi sa imenima pacijenata, medicinsku uniformu i kompijuter sa softverom koji koriste bolnice. Njih dve su takođe lekove uzimale i iz vozila Hitne pomoći dok su bile na smeni.

Medicinska oprema u vrednosti od 14.000 funti je nakon istrage vraćena bolničkoj ustanovi.

- Službenici su utvrdili da su Lambert i Silvester izvršile najmanje 25 krivičnih dela u periodu od devet meseci. Istraga je otkrila da su ukrale lekove iz još tri imanja tako što su ubeđivale porodice preminulih da iz legitimnih razloga uzimaju lekove koji njima više nisu potrebni - saopštio je portparrol policije, prenosi Independent.

Njih dve su priznale krivicu.

Doktorka Fiona Mur, direktorka ustaneove u kojoj su Rut i Džesika radile kaže da su njih dve ciljano zloupotrebile svoj položaj i time ugrozile integritet njihove ustanove i osoblja.

- Šokurani smo i tužni zbog toga koliko su naši bivši članovi osoblja bili spremni da odu - rekla je ona u izjavi za BBC, a zatim je izrazila saučešće porodicama svih pacijenata koji su bili oštećeni.

Video: Drska krađa u centru Beograda: Nepoznati muškarac ulazi u atelje i uzima novčanik iz torbe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA