≫ 

Princu Endrjuu oduzete titule zbog seksualnog zlostavljanja: Nikada se neće vratiti kraljevskim dužnostima

Vojvodu od Jorka tužila je Džufri, ranije poznata kao Virdžinija Roberts, koja tvrdi da je "počinio seksualni napad i zlostavljanje" nad njom kada je bila tinejdžerka

  • 1
Princ Endrju Foto: Tanjug/AP

Britanskom princu Endrjuu, sinu kraljice Elizabete, oduzete su sve vojne titule i nikada se više neće vratiti kraljevskim dužnostima zbog optužbi za seksualno zlostavljanje koje su pokrenute protiv njega, saopšteno je danas.

Osim vojnih titula, Endrju je izbačen iz svih dobrotvornih organizacija koje su pod pokroviteljstvom kraljevske porodice.

Ovo saopštenje došlo je dan nakon što je sud presudio da građanska tužba protiv kraljičinog sina može biti pokrenuta u Njujorku.

Vojvodu od Jorka tužila je Džufri, ranije poznata kao Virdžinija Roberts, koja tvrdi da je "počinio seksualni napad i zlostavljanje" nad njom kada je bila tinejdžerka, prenosi CNN.

Ona tvrdi da ju je Džefri Epstajn, preminuli milijarder i osuđeni pedofil, naterao da ima seksualni odnos sa Endrjuom kada je imala 17 godina.

Vojvodini advokati tražili su da se građanska tužba u Njujorku odbaci nakon što su tvrdili da se Džufri odrekla prava da ga tuži kada je potpisala sporazum o nagodbi od 500.000 dolara sa Epstajnom.

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    13. januar 2022 | 19:48

    У Енглеској је то као добар дан. Спустили границу на 16 година, и још ће... Судећи по њиховим социјалним филмовима, крећу од 12. године... Није случајно Мел Гибсон причао о "вампирима" међу богаташима - АЛИ, као и свака вест тамо, трајало је пар дана, затрпано небитним "вестима"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA