≫ 

Policija nece istraživati žurku u Džonsonovoj rezidenciji tokom lokdauna

Džonson je juče uputio "iskreno izvinjenje" zbog okupljanja u Dauning stritu u maju 2020. godine, navodeći u parlamentu da razume gnev javnosti zbog tog otkrića.

  • 0
Boris Džonson

Foto: Tanjug/AP

Britanska policija neće istraživati okupljanja u rezidenciji premijera Borisa Džonsona tokom lokdauna, osim ukoliko interna vladina istraga ne pronađe dokaze o potencijalnim krivičnim delima, navodi se u današnjem saopštenju Metropoliten policije.

Britanski mediji, međutim, ocenjuju da je premijerska pozicija Borisa Džonsona pod znakom pitanja, nakon što se britanski premijer suočio sa pozivima iz svoje Konzervativne stranke da podnese ostavku.

Takav poziv je usledio nakon Džonsonovog priznanja da je prisustvovao zabavi u svojoj zvaničnoj rezidenciji tokom lokdauna, navodi agencija Rojters.

Kao odgovor na zahteve protivnika za njegovu ostavku, DŽonson je rekao da ljudi moraju da sačekaju ishod interne istrage koju sprovodi viši državni službenik Sju Grej, čiji se izveštaj očekuje u naredne dve nedelje.

Džonson je juče uputio "iskreno izvinjenje" zbog okupljanja u Dauning stritu u maju 2020. godine, navodeći u parlamentu da razume gnev javnosti zbog tog otkrića.

Video: Premijer Britanije se oglasio povodom slučaja Đoković: Ovo je snažna poruka svima da se vakcinišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA