Lider Severne Koreje izgleda neprepoznatljivo: Bio je opsednut jednim jelom, a sad ga zovu Kim Slim Un

Čini se da su pandemija i ograničenost lidera pristupu masnoj hrani išli u prilog Kim Džong Unu jer je gubitkom kilograma uspeo da malo podigne moral svom narodu koji gladuje

  • 8
Kim Jong Un Kim Džong Un

Foto: Tanjug/AP

Sudeći po najnovijim fotografijama lidera Severne Koreje Kim Džong Una, čini se da je izgubio veliki broj kilograma. Mnogi su na internetu bili zapanjeni njegovim izgledom, pa su ga čak iz šale prozvali Kim Slim Un.

Državni vrh je insistirao da Kim konzumira manje hrane zbog teške situacije u zemlji koja se bori sa velikom nestašicom hrane. Oni su želeli da Kim više izgleda kao čovek iz naroda, jer biti gojazan vladar u zemlji u kojoj veliki broj građana umire od gladi utiče loše na njegov imidž.

Ono što je svakako doprinelo gubitku kilograma severnokorejskog lidera je i pandemija korona virusa i zatvaranje granica, pa je sada mnogo teže nabaviti određene namirnice u kojima je ovaj diktator nekada uživao.

Kim je navodno opsednut švajcarskim sirom, voli da konzumira i alkohol i ima pristup svoj brzoj hrani.

- Znamo da je veliki ljubitelj pržene piletine, ruske votke Henesija i šampanjca - kaže stručnjak za Severnu Koreju doktor Sodžin Lim za Metro news.

Neki su ranije sugerisali da se Kim namerno ugojio kako bi što više ličio na svog pokojnog dedu Kim Il Sunga koji je ujedno i osnivač Severne Koreje. Čini se da su pandemija i ograničenost lidera pristupu masnoj hrani išli u prilog Kim Džong Unu jer je gubitkom kilograma uspeo da malo podigne moral svom narodu koji gladuje.

- On više ne može da pristupi nekoj hrani koju je ranije imao u izobilju, ali gubitkom na kilaži on ne gubi nasleđe koje mu je ostavio deda. On ljudima pokazuje da je uz njih i da ne uzima svu hranu za sebe, dok se oni bore da prežive - kaže doktor Lim.

Lim dodaje da je njegov imidž koji ima u javnosti kompletno izmišljen i da ništa nije prirodno i spontano.

Severna Koreja sprovodi strogu strategiju nultog kovida i do sada nisu prijavili nijedan slučaj infekcije. Oni su dugo odbijali da uvoze robu, posebno iz Kine sa kojom najtešnje sarađuju, ali su u novembru ponovo počeli saradnju u očajničkom pokušaju da obnove svoju ekonomiju.

Oni svu robu koju uvezu nedelju dana drže u karantinu pre nego što je distribuiraju u druge delove zemlje. Ova zemlja godinama živi pod sankcijama SAd-a i UN-a zbog nuklearnog programa koji razvijaju.

Serija novih raketnih napada koje je režim sprovodio početkom godine navela je SAD da ovoj zemlji uvedu novi paket sankcija.

Video: Nikada opušteniji Kim Džong Un u prvom pojaviljivanju u javnosti nakon misterioznog nestanka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joco

    15. januar 2022 | 23:10

    Ma ko zna koji je to dvojnik po redu u toj komunistickoj sekti

  • JS

    15. januar 2022 | 23:21

    Žderonja. Mora da je smanjio želudac, u ono vreme kada ga nije bilo nigde mesec i nešto. Da se odrekne izobilja, teško.

  • Miodrag

    16. januar 2022 | 00:14

    Zar ameri misle da postoji još neka sankcija koju im nisu uveli? Sa druge strane ameri imaju mnogo razvijeniji nuklearni program, pa nisam čuo da im je zbog toga neko uveo sankcije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA