Stejt department o nastavku pregovora sa Rusijom: "Ako odstupe jedno će biti jasno"

SAD se nadaju da će se pregovori sa Rusijom o bezbednosti nastaviti

  • 1
Amerika, Američka USA zastava Foto: Shutterstock

SAD se nadaju da će se pregovori sa Rusijom o bezbednosti nastaviti, izjavio je portparol američkog Stejt departmenta, preneo je "Njuzvik".

- Nadamo se da će se ovi razgovori nastaviti, ali ako Rusija odstupi sa stola biće jasno da nikada nisu bili voljni da se angažuju - dodao je portparol, preneo je TAS S.

U svemu tome blisko ćemo sarađivati sa našim saveznicima i partnerima i to će se nastaviti i u danima i nedeljama koje su pred nama, rekao je on.

- Naredni dani će biti bolji pokazatelj da li je Rusija zaista zainteresovana za diplomatiju, da li je spremna da ozbiljno pregovara u dobroj veri, ili će iskoristiti razgovore kao izgovor da tvrdi da diplomatija ne može da odgovori njihovim interesima - dodao je zvaničnik, navodi Tanjug.

Prema njegovim rečima, američki predsednik Džozef Bajden je jasno stavio do znanja da će, ako Rusija odluči da nastavi konfrontaciju, SAD i njihovi NATO saveznici nametnuti značajnu i ozbiljnu ekonomsku štetu ruskoj ekonomiji.

Moguće mere uključuju uvođenje ekonomskih sankcija, obezbeđivanje dodatne vojne pomoći Kijevu i "utvrđivanje" istočnog krila NATO-a.

- Spremamo se za sve nepredviđene situacije, kao što smo radili nedeljama - dodao je portparol.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BHM

    18. januar 2022 | 22:25

    Paćenici,Rusima se ne postavljaku ultimatumi niti pale ucene,to vreme je proslo sa flekavi Gorbacovim pijanim Jeljcinom....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA