≫ 

Dauden: "Džonson da se pozabavi ponašanjem članova svog kabineta koji su se opijali tokom karantina"

Zbog ovog skandala pojavili su se glasni pozivi Džonsonu da podnese ostavku

  • 3
Boris Džonson

Foto: Tanjug/AP

Britanski premijer Boris Džonson mora da se pozabavi ponašanjem pojedinih članova svog kabineta zbog okupljanja i opijanja članova vlade u njegovoj rezidenciji tokom karantina uvedenog zbog širenja korona virusa, poručio je predsednik britanskih konzervativaca Oliver Dauden.

U vreme kada su stroga pravila zabranjivala skoro sva javna okupljanja u Velikoj Britaniji, Džonson je u maju 2020. godine organizovao prvo okupljanje u bašti svoje rezidencije kada je pozvao članove svoje vlade da dođu i da ponesu svoje alkoholno piće, zbog čega se nedavno javno izvinio, prenosi Rojters.

U javnosti vlada većinski stav da britanska vlada nije poštovala pravila koja je sama uvela tokom pandemije, a u toku je interna istraga povodom navedenog nedozvoljenog okupljanja, ali i još dva odvojena slična skupa organizovana uoči sahrane princa Filipa, kada je kraljica Elizabeta II bila u dubokoj žalosti.

- Moramo da saznamo činjenice i onda bi premijer trebalo da efikasno reaguje i da se pozabavi kulturom koja vlada u Dauning stritu - izjavio je danas Dauden za Bi-Bi-Si.

Zbog ovog skandala pojavili su se glasni pozivi Džonsonu da podnese ostavku, čak i iz njegove stranke, a najnovija istraživanja javnog mnjenja pokazuju da konzervativci daleko zaostaju za opozicionom Laburističkom strankom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    16. januar 2022 | 12:16

    "koji su se opijali" - ШТА друго да раде на том уклетом оствру?

  • Zvonko

    16. januar 2022 | 13:41

    Sta je tu cudno kada je i kraljica alkos

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA