≫ 

Danci ukinuli brojne mere iako se omikron širi: Novo ublažavanje najavljeno za kraj meseca

Kako kažu, imaju jasan pristup situaciji

  • 3
Danska, korona virus

Foto: Tanjug/AP

U Danskoj su danas ukinute brojne mere ograničenja protiv korona virusa uprkos širenju omikron soja virusa u zemlji. Kako prenosi AP, bioskopi, zoološki vrtovi, muzeji i pozorišta su među prvim mestima koja su ponovo počela da rade.

Ograničenom broju gledalaca je takođe dozvoljeno da prisustvuje sportskim događajima u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Posetioci su dužni da nose maske na većini ovih mesta, kao i da pruže potvrdu da su vakcinisani ili da su se oporavili ili da su nedavno testirani negativni na korona virus, navodi američka agencija.

Danski ministar zdravlja Magnus Hojnike rekao je novinarima ranije ove nedelje da vlada pažljivo prati situaciju sa pandemijom i da "ne bi podržala ponovno otvaranje da nije bilo jasnog pristupa".

Kako se navodi, danska vlada planira da 31. januara dodatno ublaži mere ograničenja.

Prema ranim studijama, manja je verovatnoća da će omikron soj izazvati ozbiljne simptome bolesti, kao što je to bio slučaj kod delta soja.

Omikron soj korona virusa brže se širi od drugih sojeva i već je postao dominantan u mnogim zemljama, navodi AP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    16. januar 2022 | 17:33

    Čekaj, do skoro su plašili ljude omikronom, a sad ublažavanje mera? Danci do kreja meseca, britanci ukidaju kovid propusnice, isto do kraja meseca, ameri od 2. februara prestaju da objavljuju kovid brojke... Ma početku korone je rečeno da će korona trajati 2 godine i gle čuda? Dve godine kasnije prestaje korona ludilo. Samo vi i dalje verujte u "Teorije slučajnosti", a ja ću i dalje da verujem u teorije zavere.

  • Ovde

    16. januar 2022 | 17:49

    Se nezna vise ko laze

  • miki

    16. januar 2022 | 21:26

    pa ovako ti je u Bg slikaj baste kad je sunce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA