"Napadač u Teksasu počinio teroristički akt": Bajden se oglasio zbog talačke krize u sinagogi

Otmičar je proglašen mrtvim

  • 1
Džo Bajden zavejan u avionu Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da je naoružani napadač koji je prekinuo versku službu u sinagogi u Kolivilu, u Teksasu i uzeo četiri osobe za taoce, učestvovao u činu terorizma.

“To je bio akt terorizma“, rekao je Bajden tokom današnje posete Filadelfiji, dodajući da nema dovoljno informacija o tome zašto je napadač imao za metu sinagogu, preneo je Rojters.

Taoci koji su satima držani u sinagogi u gradu Kolvilu u Teksasu, spaseni su sinoć, kazao je guverner Greg Abot, čime je okončana talačka kriza koja je trajala skoro 12 sati.

"Molitve su nam uslišene. Svi taoci su živi i bezbedni", napisao je Abot na svom Tviter nalogu, prenosi Tanjug.

Abotov tvit je usledio nedugo nakon snažne detonacije i pucnjave u sinagogi i saopštenja policije da jedan muškarac drži taoce i zahteva oslobađanje pakistanskog neuronaučnika, koji je osuđen za pokusaj ubistva jednog oficira američke vojske u Avganistanu.

Otmičar je proglašen mrtvim, rekao je jedan zvanicnik policije pod uslovom da ostane anoniman, a detalji spasilačke akcije i smrti otmičara do sada nisu objavljeni.

Video: Teroristički napad u Beču: Više mrtvih i ranjenih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koliko ste vi

    17. januar 2022 | 10:45

    teroristickih akcija izveli seme vam se zatrlo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA