≫ 

Anđela nestala u cunamiju zajedno sa psima, njen muž se spasao nakon što se popeo na drvo

Bračni par se navodno vratio kući po pse, kada ih je pogodio talas visok preko jednog metra

  • 0

Porodica i prijatelji Britanke koja živi na Tongi rekli su da je ona nestala u cunamiju koji je u subotu pogodio ostrvo.

U objavama na društvenim mrežama rekli su da su Anđelu i Džejmsa Glovera udarili talasi visoki preko 1,2 metra, ali da je samo njen suprug uspeo da se popne na drvo.

Nastavlja se potraga za Anđelom (50), koja je nestala zajedno sa svojim psima.

Anđela je vodila salon za tetoviranje i centar za spasavanje pasa u prestonici Tonge, prenosi BBC.

Značajna šteta prijavljena je na zapadnoj obali glavnog ostrva Tongatapu, koje je i dalje prekriveno tankim slojem pepela.

Ali pune informacije o obimu štete od cunamija na pacifičkoj ostrvskoj državi i dalje su oskudne, a internet i telefonske komunikacije su izuzetno ograničene.

Anđelin brat Nik potvrdio je za BBC da njegova sestra još uvek nije locirana. Rekao je da napušta svoj dom u Australiji i odlazi u Veliku Britaniju, kako bi bio sa njihovom majkom u Istočnom Saseksu.

Anđela i njen suprug navodno su se vratili kući po pse, kada je njihovu kuću pogodio talas. Njen suprug je u nedelju ujutru javio njenoj majci da je Anđela nestala u cunamiju.

Cunami je pogodio Tongatapu nakon erupcije velikog podvodnog vulkana u subotu. Koliko je bila snažna erupcija govori podatak da su je čuli na Novom Zelandu, udaljenom više od 1.600 kilometara.

Humanitarne organizacije kažu da bi do 80.000 ljudi na ostrvima moglo biti pogođeno katastrofom, ali za sada nije potvrđen nijedan smrtni slučaj.

Video: Snimak kada lava guta bazen i luksuzno imanje: Priroda uništila skupocene kuće na španskom ostrvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA