Potvrđeno: Severna Koreja uspešno lansirala rakete kratkog dometa

U izveštaju državne agencije KCNA se kaže da je reč o poslednjem u nizu raketnih testova koji su ukazali na razvoj severnokorejskog raketnog programa

  • 0
Severna Koreja lansiranje rakete projektili testiranje Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja je preko državnih medija potvrdila da je danas lansirala taktičke navođene rakete kratkog dometa.

U izveštaju državne agencije KCNA se kaže da je reč o poslednjem u nizu raketnih testova koji su ukazali na razvoj severnokorejskog raketnog programa, javio je Rojters, a prenosi Tanjug.

Izveštaj KCNA je usledio dan nakon što je vojska Južne Koreje saopštila da je Severna Koreja lansirala dve balističke rakete kratkog dometa s aerodroma u glavnom gradu Pjongjangu.

Agencija KCNA je izvestila i da je severnokorejska Akademija odbrambenih nauka izvela testiranje taktičkih navođenih raketnih projektila kratkog dometa sa zapada zemlje i potvrdila da je precizno pogođena meta na jednom ostrvu nadomak istočne obale Severne Koreje.

"Probna raketna paljba je imala za cilj posebnu procenu taktičkih sposobnosti navođene rakete i preciznost tog raketnog sistema (kratkog dometa)", navodi se u zvanicnom saopštenju koje je prenela KCNA.

Severnokorejske vlasti su saopštile da su testiranjem rakete kratkog dometa "potvrđene preciznost, pouzdanost i efikasnost ovog sistema naoružanja koji je u fazi proizvodnje".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA