Doktori hteli da skinu pacijenta sa respiratora, žena ih tužila: Prebacili ga u drugu državu

Skot je u bolnici od 31. oktobra, ali su doktori odlučili da je vreme da okončaju njegovo lečenje nakon prestanka rada pluća

  • 0
Scott Quine

Foto: Facebook

Nevakcinisani muškarac (55), koji je održavan u životu uz pomoć respiratora nakon što je oboleo od korona virusa, prebačen je iz Minesote u Teksas pošto je njegova supruga dobila sudsku zabranu protiv odluke bolnice da ga isključi sa aparata za održavanje života.

Skot Kviner iz Bafala bio je pacijent Mersi Bolnice i trebalo je da bude isključen sa respiratora 13. januara, uprkos protivljenju njegove supruge En koja je želela da ostane i dalje priključen na aparat.

Skot je u bolnici od 31. oktobra, ali su doktori odlučili da je vreme da okončaju njegovo lečenje nakon prestanka rada pluća.

Ali En je tražila sudsku zabranu protiv bolnice kako bi ih sprečila da isključe njegov respirator, a sudija je presudio u njenu korist.

Proteklog vikenda Skot je avionom prebačen u ustanovu u Teksasu gde će nastaviti sa lečenjem, potvrdio je advokat porodice.

- Skot je sada u bolnici u Teksasu i dobija kritičnu negu - rekao je advokat.

Prema poslednjim podacima iz bolnice, svi organi rade osim njegovih pluća, prenosi Daily mail.

Advokat kaže da "Skot prima neophodnu ishranu, hidrataciju i tretmane koji su bili traženi od bolnice u Minesoti, a nisu obezbeđeni".

Scott Quine

Foto: Facebook

Njegov slučaj privukao je veliku pažnju prošle nedelje nakon što je bolnica u Minesoti rekla da će ga isključiti sa aparata u četvrtak.

Kviner, koji je nevakcinisan, bio je na odeljenju intenzivne nege u bolnici od 6. novembra sa kritično niskim nivoom kiseonika i pokazao je malo znakova poboljšanja od svog dolaska, izvestio je Star Tribune.

Njegova supruga je dan pre isključenja aparata otišla u sud i zatražila hitnu zabranu kako bi sprečila bolnicu da ga skine sa aparata.

Sudija je presudio u njenu korist i zakazao saslušanje za 11. februar.

Nacija i nastavlja da prati ovaj slučaj, a porodica je do sada prikupila više od 70.000 dolara pomoći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA