≫ 

Majka i očuh držali autističnog mladića zaključanog na tavanu: Kosti su mu se videle kroz kožu

Metju je zbog teške hidratacije imao veliko oštećenje bubrega, a medicinski stručnjaci smatraju da je živeo na svega nekoliko kalorija dnevno, kroz hranu koju su mu u sobu donosili majka i očuh

  • 1
osoba, muskarac, tinejdžer, depresija, autizam, zatvorenost, krevet, jastuk,

Foto: Pixabay

Autistični mladić iz Šefilda, pronađen je u jako teškom stanju u svom domu u kom su ga zatvorili majka i očuh. Koliko je bio neuhranjen govori činjenica da su mu se kosti videle kroz kožu.

Metjua Lenija (22) su njegova majka Lorna i očuh Kreg Hjuit držali u zatočeništvu više od sedam meseci. On je spavao zaključan u sobi na tavanu u nehumanim uslovima, budući da su svuda oko njega bile fekalije i izlučevine iz želuca. 

On nije imao mogućnost da se okupa ili ode u toalet, a upravo zbog loše higijene u ustima je imao svega nekoliko polomljenih zuba, prljavu umršenu kosu, a nokti na rukama i nogama su toliko bili dugi da su mu zadavali bol. 

Tužilac Nikolas Kembel izjavio je prošle nedelje na sudu da je nivo natrijuma u Metjuovom telu bio izuzetno visok, čak 180 jedinica.

- Rezultati su bili toliko visoki da su vrlo lako mogli da ga ubiju. Sve iznad 145 jedinica je veoma opasno po život  - rekao je tužilac.

Hitna pomoć je 2. juna prošle godine pozvano u kuću u Šefildu u ranim jutarnjim časovima, nakon što su dobili poziv jer se Metju onesvestio. On je odmah prebačen na odeljenje intenzivne nege u kako su lekari opisali, veoma teškom stanju, piše Metro.

Metju je zbog teške hidratacije imao veliko oštećenje bubrega, a medicinski stručnjaci smatraju da je živeo na svega nekoliko kalorija dnevno, kroz hranu koju su mu u sobu donosili majka i očuh.

Njegov očuh je ispričao da su Metjua držali zaključanog na potkrovlju jer je u njihovoj kući nekada bilo studenata koji su tu živeli kao podstanari.

On je rekao da su mladića morali da zaključavaju jer je noću ustajao i namerno uključivao sigurnosne alarme. 

Njegova majka Lorena, se međutim tokom policijskog ispitivanja sve vreme branila ćutanjem.

Par je u sredu proglašen krivim za lažno zatvaranje i zanemarivanje osobe sa posebnim potrebama.

Govoreći nakon suđenja detektivka Suzan Tejlor je rekla da je ovo užasan zločin u kom je nedužna osoba mogla da izgubi život.

- Organi su mu se gasili. Morao je da bude smešten na intenzivnu negu, bio je u životnoj opasnosti. Srećom, on se sada potpuno oporavio i dobija svu negu koja mu je potrebna. Istraga je bila veoma složena, ali i majka i očuh su privedeni pravdi i imaće vremena u zatvoru da razmisle o svojim postupcima - rekla je detektivka.

Konačnu presudu par bi trebalo da dobije 18. februara.

Video: Tinejdžer sa autizmom uči stogodišnjaka da pleše u domu za stare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    19. januar 2022 | 10:02

    Мајку и очуха доживотно затворити, све мање од тога је награда за њих .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA