Otkrivena korona kod hrčka: Hong Kong naredio ubijanje 2.000 životinja

Zaražene životinje pronađene u radnji kućnih ljubimaca u kojoj je jedan radnik bio pozitivan na korona virus

  • 0
Hrcak sa maskom Foto: Shutterstock

Vlasti Hong Konga su saopštile danas da će uništiti oko 2.000 malih životinja, uključujući hrčke, nakon što je nekoliko glodara bilo pozitivno na korona virus u jednoj prodavnici kućnih ljubimaca u kojoj je radio zaraženi radnik.

Ovaj grad će, takođe, zaustaviti prodaju hrčaka i uvoz malih sisara, poručuju zvaničnici iz Odeljenja za poljoprivredu, ribarstvo i zaštitu, a prenosi agencija Rojters.

Ovakav potez je usledio nakon što je jedan radnik u prodavnici kućnih ljubimaca juče bio pozitivan na delta soj korona virusa.

Saopšteno je i da nekoliko hrčaka uvezenih iz Holandije u istoj prodavnici, takođe, bilo pozitivno na korona virus.

- Ako posedujete hrčka, trebalo bi da ih držite kod kuće, nemojte ih izvoditi - izjavio je direktor tog odeljenja Leung Siu-fai na konferenciji za novinare, dodajući da svi vlasnici kućnih ljubimaca treba da poštuju ličnu higijenu i da peru ruke nakon kontakta sa životinjama i njihovom hranom.

- Ne ljubite svoje ljubimce - dodao je on.

Iako su lokalne vlasti priznale da “nema dokaza” da kućni ljubimci mogu da prenesu korona virus na ljude, pojedinci koji su kupili hrčke u toj prodavnici u periodu nakon 7. januara će, u sklopu mera predostrožnosti, biti praćeni i podvrgnuti obaveznom karantinu.

Oni će, takođe, morati da predaju svoje hrčke vlastima da ih uspavaju.

Hongkoške vlasti su saopštile da sve prodavnice kućnih ljubimaca koje prodaju hrčke u gradu moraju prestati sa radom i da će oko 2.000 malih sisara, uključujući hrčke i činčile, biti ubijeno na humani način.

Video: Ima i male bicepse: Ovaj hrčak je glodarski Hulk!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA