Italijanski gradonačelnik štrajkuje glađu zbog vladinih mera protiv korone: U luci podigao šator, tamo spava

U ponedeljak je dao ostavku na mesto gradonačelnika, koja stupa na snagu u februaru

  • 1
Cateno De Luca

Foto: Facebook/De Luca Sindaco di Messina

Gradonačelnik Mesine, grada na Siciliji, započeo je u utorak štrajk glađu kojim se bori protiv vladinih mera za suzbijanje širenja korona virusa.

Kateno de Luka je tokom vikenda podigao šator u luci tog grada na Siciliji i otada spava tamo. Njegova namera je da simbolično "blokira" Mesinski prolaz, koji se nalazi između Sicilije i italijanskog kopna.

De Luka, čelnik regionalnog pokreta Sicilia Vera, protestuje protiv pravila prema kojem samo vakcinisani i oni koji su preboleli koronu mogu da dođu i odu sa ostrva, bilo brodom ili avionom, prenosi Hina.

Ovaj političar tvrdi da je država "zarobila" Siciliju. U ponedeljak je dao ostavku na mesto gradonačelnika, koja stupa na snagu u februaru, dok je utorak ujutru otišao korak dalje i preko Fejsbuka najavio da počinje štrajk glađu.

Vlada u Rimu od 10. januara sprovodi stroža pravila kako bi smanjila širenje virusa i pokušala da natera one koji ne žele da se vakcinišu, da se predomisle. Pravilo o vakcinisanima i onima koji su se oporavili od korona virusa sad se primenjuje na hotele, kongresne centre, restorane, skijališta, kao i na lokalni i drugi saobraćaj, kao što je trajektni.

Do sada se oko 80 posto Italijana u potpunosti vakcinisalo.

Video: Kovid-nostra hara Italijom: Novi slučaj lažne vakcinacije, medicinska sestra uhvaćena u prevari

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA