≫ 

Šolc opasno zapretio Moskvi nakon pregovora sa NATO: Ako Rusija napadne Ukrajinu platiće visoku cenu

Zapad optužuje Rusiju da priprema invaziju na Ukrajinu, dok Moskva kategorički odbacuje te tvrdnje

  • 41
Olaf Šolc Foto: Tanjug/AP

Nemačka je spremna da razgovara o zaustavljanju gasovoda Severni tok 2 ukoliko Rusija napadne Ukrajinu, izjavio je danas kancelar Olaf Šolc.

- Jasno je da će biti visoka cena i da će o svemu morati da se razgovara ukoliko dođe do vojne intervencije u Ukrajini - rekao je Šolc novinarima nakon sastanka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, prenosi agencija Rojters.

Stoltenberg je rekao da je pozvao saveznike NATO-a i Rusiju na seriju sastanaka u Savetu NATO-Rusija kako bi se razgovaralo o načinima za poboljšanje bezbednosne situacije, a nakon prve runde razgovora održanih prošle nedelje u Briselu.

Olaf Šolc Foto: Tanjug/AP

Zapad optužuje Rusiju da priprema invaziju na Ukrajinu, dok Moskva kategorički odbacuje te tvrdnje i zahteva garancije NATO-a da se neće širiti dalje na istok.

Podsetimo, danas su se sastali i ruski i nemački šef diplomatije Sergej Lavrov i Analena Berbok. 

Berbok je danas u Moskvi nakon susreta sa ruskim kolegom rekla da bez najveće zemlje, Rusije, nije moguće savladati klimatsku krizu, a da se u vezi s Ukrajinom pokazalo da postoje suprotni stavovi.

Tenzije zbog Ukrajine zabrinule su čitav svet, a jedan evropski diplomata je rekao kako "ovako blizu rata nismo bili još od raspada Jugoslavije"

Video: Da li će doći do incidenata između Rusije i NATO-a iznad Crnog mora?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    18. januar 2022 | 18:17

    Reče čovek čija je država 2 puta izazivala svetski rat i 2 puta ga izgubila...trebalo vas je 1945 izbrisati sa planete...

  • Nikolas

    18. januar 2022 | 17:45

    NATO SE SPREMA ZA NUKLEARNI RAT PROTIV RUSIJE I KINE -SVETOM VLADAJU PEDOFILI -SATANISTI I MIRA NEMA VISE !!!

  • mihailovic

    18. januar 2022 | 18:18

    Pola Nemačke je od 1945 decenijama bilo pod Ruskom kontrolom a 2022 cela Nemačka bice pod Ruskom kontrolom na neodtredjeno vrme pa nek prete Rusiji i dalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA