≫ 

U Somaliji stradalo najmanje četvoro ljudi posle bombaškog napada: Samoubica se razneo u prodavnici čaja

Niko još uvek nije preuzeo odgovornost za eksploziju, ali, kako navodi britanska agencija, islamistička grupa Al Šabab često izvodi bombardovanja i napade u Mogadišu

  • 1
Bombaš samoubica, bomba, eksploziv Foto-ilustracija: Shutterstock

Najmanje četiri osobe su stradale, a njih 10 je povređeno u glavnom gradu Somalije, Mogadišu, kada se bombaš samoubica razneo u prodavnici čaja koja se nalazi blizu vojne baze, izvestila je danas novinska agencija SONA.

Kako prenosi agencija Rojters, u trenutku kada se bombaš samoubica razneo, u prodavnici čaja su se nalazili vojnici i civili koji su pili čaj, naveli su lokalni stanovnici.

Jedan od stanovnika, Ahmed Ismail, rekao je za Rojters da je čuo eksploziju, ali da mu vojnici nisu dali da priđe licu mesta.

Vojna baza blizu koje se dogodila eksplozija nalazi se u blizini turskog vojnog garnizona koji pomaže u obuci somalijskih trupa, navodi Rojters.

Niko još uvek nije preuzeo odgovornost za eksploziju, ali, kako navodi britanska agencija, islamistička grupa Al Šabab često izvodi bombardovanja i napade u Mogadišu i drugde u Somaliji.

Al Šabab želi da sruši centralnu vladu Somalije i uspostavi sopstvenu vladavinu zasnovanu na strogom tumačenju islamskog šerijatskog zakona.

Video: Stravične scene ispred bolnice u Kabulu: Dovoze povređene u napadu bombaša samoubice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bruka

    18. januar 2022 | 19:58

    Sramota otic na onaj svet i rec u prodavnici caja.😎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA