≫ 

"Ubica mačaka iz Brajtona" preminuo u bolnici: Usmrtio 9 ljubimaca za 7 meseci

Nadležni navode da je Buke preminuo 6. januara u bolnici, ali zvanično se niko nije oglasio o uzroku smrti * Na izricanju presude čulo se da ima tiroidni karcinom

  • 2
lekar mrtvozornik obdukcija telo leš mrtvacnica Foto: Shutterstock

Bivši kraljevski marinac, koji je postao poznat kao "Ubica mačaka iz Brajtona", pošto je nasmrt izbo devet ljubimaca tokom sedam meseci, je preminuo. Pripadnik obezbeđenja Stiv Buke, koji je takođe povredio još sedam životinja, služio je od jula 2021. godine zatvorsku kaznu od pet godina i tri meseca, navodi Sky news.

Buke je napade izvršio u Brajtonu, od oktobra 2018. do maja 2019. godine. Usmrtio je Hendriksa, Tomija, Hanu, Alana, Nensi, Gizma, Kija, Olija i Kozma.

Nadležni navode da je Buke preminuo 6. januara u bolnici, ali uzrok smrti nije poznat. Na izricanju presude čulo se da ima tiroidni karcinom, koji se proširio na jetru i pluća.

Buke je služio u mornarici 22 godine, a boravio je u Severnoj Irskoj i Iraku.

Na suđenju su se čula svedočenja vlasnika mačaka koji su svoje ljubimce zaticali kako krvare na kućnom pragu.

Najzad je uhvaćen kada su vlasnici devetomesečnog Hendriksa primetili nadzornu kameru blizu mesta gde im je ljubimac izboden, koju je postavio komšija čiji ljubimac je pretrpeo istu sudbinu godinu dana ranije. Policija je ispitala snimke  i shvatila da je na njima Buke koji "zastaje da pomazi mačku, potom uzima nešto iz ranca i pravi jedan nagli pokret". Tokom pretresa nejgovog stana pronađen je nož sa mačijom krvlju i njegovom DNK na dršci.

Na izricanju presude sudija je napomenuo koliko je Buke okrutan:

- Udario je u samo srce porodičnog života. Važno je da svi shvate da su mačke domaći ljubimci, ali su one mnogo više od toga. One su članovi porodice. Vole ih odrasli, kao i deca koja žive s njima i brinu o njima. Mačke i sve domaće životinje su izvor zadovoljstva i podrške za svoje vlasnike, posebno tokom karantina.

Video: (Uznemirujući video) Konjski masakr: Preko 50 grla izrešetano po poljani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA