≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Godišnjica likvidacije škaljaraca u Atini: Srpsko tužilaštvo prikuplja dokaze o ubistvu Stamatovića i Dedovića

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, prema našim informacijama, sredinom septembra prošle godine sastao se sa grčkim kolegama kako bi razmenili dokaze i saznanja o zločinu iz januara 2020. godine

  • 8
Stamatović Stevan  Igor Dedović, pucnjava ubistvo Atina Foto: MUP RS, Printskin: Youtube/OneTV

Surova likvidacija Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, koji su označeni kao pripadnici "škaljarskog" klana, dogodila se pre dve godine u restoranu u Atini.

Tužilaštvo za organizovani kriminal, kako Telegraf. rs saznaje, od grčkih kolega dobilo je nove dokaze koji im mogu pomoći da reše dvostruki zločin.

- U toku je predistražni postupak u slučaju ubistva Dedovića i Stamatovića. Očekujemo pokretanje nove istrage jer smo došli do novih saznanja - kaže izvor Telegraf.rs. blizak slučaju.

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, prema našim informacijama, sredinom septembra prošle godine sastao se sa grčkim kolegama kako bi razmenili dokaze i saznanja o zločinu iz januara 2020. godine.

Dedović i Stamatović ubijeni su u nedelju, 19. januara 2020. godine oko 18.30 sati po podne u restoranu “Voskopula”.

Četvorica muškaraca, maskirana kapuljačama i šalovima, ušli su u lokal i prišli stolu za kojim su sedela dvojica Crnogoraca sa ženama i decom.

Naočigled gostiju i porodice, otvorili su vatru i izrešetali Dedovića i Stamatovića pred decom ubijenih, devetogodišnjim dečakom i šestogodišnjom devojčicom.

I Dedović i Stamatović podlegli su povredama, jedan na licu mesta, a drugi u bolnici. Uz to, metak je pogodio ženu Stamatovića u butinu, nakon čega je ona hospitalizovana.

Ubijeni Igor Dedović, zajedno sa braćom Jovicom i Igorom Vukotićem, važio je za vođu “škaljarskog klana” iz Kotora.

Za Dedovićem je Crna Gora raspisala poternicu zbog pokušaja dvostrukog ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića bliskih kavačkom klanu krajem marta 2016. u Kotoru.

Za to delo Crna Gora traži od Srbije izručenje Jovice Vukotića. Stevan Stamatović važio je za vođu Zagoričana, kriminalne grupe iz Podgorice koja je blisko sarađivala sa škaljarskim klanom.

Ubijeni Stamatović srpskoj javnosti postao je poznat u istrazi ubistva Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi 13. oktobra 2016, jer je navodno tog dana bio u Beogradu, nakon čega se vratio u Podgoricu.

Supruge Stamatovića i Dedovića, kako je pisao “Katimerini”, u Atinu su sa decom došle krajem decembra da bi sa svojim muževima provele novogodišnje i božićne praznike. One su izbegavale da policajcima preciziraju gde su odsele, a na njihova pitanja su odgovarala frazom “ne sećam se”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    19. januar 2022 | 19:37

    Oni su bili to što jesu, I završili kako treba..sve u svemu ne isplati se..

  • Перагеније

    19. januar 2022 | 19:12

    "organizovani kriminal" - У народу познато као кокошарење".

  • Zoro osvetnik

    19. januar 2022 | 19:50

    Ma kakvi krimosi,to su amateri,pa zar nisu gledali "Kuma"?? Kriju se u inostranstvu od konkurentske bande,a onda im žene i deca opušteno dolaze u posetu kao na ekskurziju???? Smešno,amaterizam 🤮 Pa naravno da su ih ovi drugi pratili i lagano došli do "ptičica" 🤗

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA