≫ 

Probudila se iz kome i saznala da ima bebu: Ne sećam se porođaja, ponovo sam učila da pričam i hodam

Neposredno pre nego što je stavljena u komu, lekari su Erem porodili i to pet nedelja pre termina i bila je teška oko dva kilograma

  • 0
Trudnica, trudna žena, korona virus

Foto: Pixabay

Erem Ali, 31- godišnja majka iz Gilforda morala je ponovo da nauči da hoda, govori i jede nakon što se probudila iz kome u kojoj je bila nakon što joj se pogoršala situacija sa korona virusom. Da stvar bude zamršenija, ona se porodila pre kome, a svog porođaja i bebe se ne seća. 

Ona je u januaru prošle godine počela da kašlje i osećala je stezanje u grudima, međutim, nije pridavala veliku pažnju tome jer je mislila da je to njena beba koja se pomera.

Lekari su ubrzo shvatili da ima korona virus i ona je smeštena u izolaciju. Posle nedelju dana provedenih u bolnici, Erem se stanje pogoršalo i ona je stavljena u indukovanu komu i prebačena je u drugu bolnicu u Sent Tomasu.

Neposredno pre nego što je stavljena u komu, lekari su Erem porodili i to pet nedelja pre termina i bila je teška oko dva kilograma.

Erem se ne seća carskog reza i sve dok se nije probudila iz kome nije upoznala svog sina Zorajza.

- Ne sećam se ničega u vezi sa mojim porođajem. Sećam se da sam se probudila tri nedelje kasnije i da su mi rekli da imam bebu. Bila sam u potpunom delirijumu, nisam mogla da verujem - rekla je ona, piše Mirror.

Ova majka, sada već jednogodišnjeg sina, rekla je da je njenom mužu bilo najteže jer nije mogao da dođe da je poseti, a nije ni prisustvovao porođaju.

Buđenje iz kome nije bilo lako

 

Erem se 22. februara prošle godine probudila iz kome posle tri nedelje, ali je morala sama da se izbori sa disanjem, a imala je problema i sa krvnim ugrušcima i opstrukcijom creva.

- Bila sam toliko slaba da su me podizali, niko nije mogao da dođe da me poseti. Mužu sam mahala kroz prozor- rekla je ona.

Ona čak nije mogla da provodi veme ni sa svojim sinom jer su zbog infekcije bili smešteni u različitim sobama.

- Bila sam jako zbunjena kada sam ga videla. Ničega se ne sećam, ni reza ni porođaja - rekla je ona.

Erem je ispričala da se dugo mučila sa disanjem i da joj dugo nije bilo dozvoljeno da vidi bebu.

- Kada sam ga prvi put videla posle mesec dana, osećala sam da mi je laknulo, ali sam bila jako tužna jer sam propustila prvi period njegovog života. Bila sam odlučna, želela sam da se oporavim zbog njega i moje ostale dece - rekla je ona.

Ova majka prvi put je uzela bebu u ruke pet nedelja nakon njegovog rođenja.

- Izgledao je jako malo jer je bio prevremeno rođen. Već je tada počeo da otvara oči. Bilo mi je drago što je on dobro i što je sve dobro prošlo - kaže majka.

Ona je nakon buđenja ponovo učila neke osnovne funkcije, ali je nakon dve nedelje rehabilitacije u martu prošle godine puštena da se oporavlja kod kuće.

- U početku nisam mogla da govorim, Ali sam bila odlučna u želji da se oporavim. Nazvali su me čudom zbog brzine kojom sam se oporavljala. Samo sam želela da budem zdrava zbog svoje porodice - rekla je ona.

Erem i njen suprug osim sina imaju petogodišnju ćerku Ariju i dvogodišnjeg sina Zakarija.

- Konačno sam se vakcinisala i preporučila bih to svim trudnicama jer bi to moglo da im spasi život. Ne želim da iko prođe kroz ovo što sam ja - rekla je ona.

Video: Darija rodila blizance na parkingu: Trpela velike bolove, muž odradio lavovski deo posla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA