Severna Koreja: Preispitaćemo moratorijum na nuklearno oružje i pojačaćemo odbranu od SAD

- Trebalo bi da se detaljnije pripremimo za dugoročnu konfrontaciju sa američkim imperijalistima - zaključio je politbiro

  • 3
Pjongjang, Severna Koreja

Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja će pojačati svoju odbranu od Sjedinjenih Američkih Država i razmotriti moratorijum na nuklearno oružje i rakete dugog dometa, objavila je danas severnokorejska novinska agencija KCNA.

Severnokorejski lider Kim Džong Un sazvao je sastanak politbiroa vladajuće Radnicke partije da bi razgovarao o “važnim političkim pitanjima”, ali i o kontramerama protiv "neprijateljske” politike SAD, saopštila je agencija KCNA.

Politbiro je naredio preispitivanje mera u cilju ponovne izgradnje poverenja i “brzo razmatranje pitanja ponovnog pokretanja svih privremeno obustavljenih aktivnosti”, istovremeno pozivajući na “jačanje fizičkih sredstava“, saopštila je KCNA.

- Trebalo bi da se detaljnije pripremimo za dugoročnu konfrontaciju sa američkim imperijalistima - zaključio je politbiro.

Upozorenje Severne Koreje usledilo je samo nekoliko sati pre nego što Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, na zahtev SAD i još nekih zemalja, održi sastanak iza zatvorenih vrata na kojem će se razgovarati o nedavnim raketnim testovima Severne Koreje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA