Sveštenik u podrumu držao osmoro ljudi, sa ženom vodio "ustanovu za negu" pod maskom crkve

Sveštenik i njegova supruga preuzeli su kontrolu nad finansijama i lekovima zatvorenih osoba, kao i javnim dobrobitima

  • 0
Pitsburg američka policija SAD

Foto: Tanjug/AP

Pastor iz Džordžije uhapšen je zbog optužbi za lažno zatvaranje nakon što je policija pronašla osam osoba zaključanih u podrumu njegove kuće.

Policija je rekla da su Kurtis Bankston (55) i njegova žena Sofi (54) vodili "nelicencirani grupni dom ili ustanovu za ličnu negu pod maskom crkve poznate kao Jedan korak vere - druga šansa".

Par je preuzeo kontrolu nad finansijama i lekovima zatvorenih osoba, kao i javnim dobrobitima, prenosi Independent.

Policija je rekla da su sve zatvorene osobe bile mentalno i/ili fizički onesposobljene.

- Zastrašujuće je i odvratno videti u kom stepenu su te osobe iskorišćene od strane ljudi koji su bili u poziciji od poverenja - navodi se u saopštenju policije.

Policija je počela da istražuje slučaj nakon što je vatrogasno odeljenje dobilo poziv od hitnih službi da im je potrebna asistencija zbog pacijenta koji ima napad.

Kada su vatrogasci i hitna pomoć stigli do kuće pastora, otkrili su da su vrata na podrumu bila duplo zaključana i da su pacijentu mogli da pristupe kroz prozor na podrumu.

- Preliminarne informacije su pokazale da je u podrumu ovog doma boravilo čak osam osoba koje su u određenim trenucima "zaključavani" od strane staratelja - saopštila je policija.

Par je iznajmljivao kuću 14 meseci i koristio podrum kao dom za ličnu negu za pojedince, "što ih je u suštini zatvorilo protiv njihove volje i stvorilo ekstremnu opasnost pošto pojedinci ne mogu da izađu iz rezidencije ako dođe do hitnog slučaja", dodaje se u saopštenju policije.

Policija je rekla da će optužba uskoro biti podneta i protiv pastorove žene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA