≫ 

Danijel pretukao partnerku, jedva je preživela: Lice joj je unakaženo, ćerka je prepoznala po prstima

Helenina ćerka kaže da njena majka više nikada neće biti ista

  • 2
Nasilje u porodici, porodično, pijan muž, pijandura, pijanac, alkoholičar bije ženu, Foto-ilustracija: Shutterstock

Danijel Barton oduđen je na sedam godina zatvora zbog nanošenja teških povreda svojoj partnerki Helen koju je brutalno pretukao jedne večeri kada su se vratili iz bara. 

Helen Prokter i njena porodica odlučili su da objave njene fotografije nakon što ju je bivši partner pretukao, kako bi podigli svest Britanaca o značaju usvajanja Klerinog zakona koji omogućava policiji da otkrije identitet osoba koji su osuđeni za porodično nasilje.

- Kada je mama upoznala Danijela preko zajedničkih prijatelja u oktobru 2018. godine imala je 40 godina. Mislila je da je upoznala čoveka svog života - rekla je njena ćerka Ebi, koja je govorila u ime svoje majke.

Ona je dodala da je njena majka bila oduševljena što je pronašla ljubaznog, kulturnog i ozbiljnog čoveka koji će brinuti o njoj.

Par je bio u vezi više od dve godine, a sve se promenilo jedne večeri dok su se vraćali iz bara. Tokom povratka kući Danijel je počeo da vuče Helen. Kada su stigli kući gurnuo ju je ka zidu, a onda ju je više puta pesnicom udario po licu.

Poslednje čega se Helen seća, pre nego što se onesvestila je vrisak Danijelove majke koja je živela na drugom spratu kuće koja je sišla kada je čula buku.

- Njihova veza izgledala je srećno. Delovao je kao dobar čovek, mislila sam da će se dobro brinuti o mami. Tek smo na sudu saznali da je on već osuđivan zbog nasilja u porodici, da smo to znali ranije mogli smo sve ovo da sprečimo - rekla je Ebi, a prenosi Mirror.

Danijel je partnerku pretukao do neprepoznatljivosti

Ebi kaže da kada je došla u bolnicu nije mogla da prepozna svoju majku.

- Ušla sam u sobu i rekla ovo nije moja majka. Prepoznala sam je po prstima na rukama jer u našoj porodici svi imamo izuzetno duge prste. Policija je rekla da je ovo najteži slučaj u poslednjih 15 godina - kaže ćerka.

Ono što je sudiju posebno začudilo je hladnokrvnost u Danijelovom ponašanju nakon što je pretukao suprugu. On je naime seo da gleda televiziju, a pre toga je sakrio njen telefon kako ne bi mogla da pozove pomoć.

Sledećeg dana ju je odvezao u bolnicu, ali je primorao Helen da laže o tome kako je zadobila te povrede.

- Naterao je mamu da kaže kako je bila pijana, ali su je medicinske sestre stalno pitale da li joj je on to uradio i ona je na kraju priznala da jeste. Mislila sam da ću je izgubiti - rekla je Ebi.

Njoj je psihijatar koji je razgovarao sa njenom majkom rekao da ona nikada više neće biti ista.

- Još uvek čeka na operaciju vilice, nedostaje joj nekoliko zuba, pa joj je potrebna i proteza. Vid joj se još uvek nije potpuno povratio, ona sada zaista izgleda drugačije - ispričala je njena ćerka.

Cela porodica je zato pozvala sve da se ujedine kako bi Klerin zakon bio usvojen.

- Posle svega što se izdešavalo mama mi je rekla da je nekoliko nedelja pre incidenta počela da ga se boji. Da nam je rekla kako se oseća možda smo mogli da joj pomognemo. Nećemo dozvoliti da je Danijel još jednom izvuče, on je čudovište - rekla je Ebi.

Danijel je 7. januara osuđen na sedam godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Video: Uhapšen zbog svirepog ubistva u Kikindi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoro osvetnik

    21. januar 2022 | 13:39

    Samo 7 godina??? Pa i njihovi zakoni,smešni kao i naši 😠😠 do duše,kod nas bi prošao sa mnogo manje 😞😞

  • Lord

    21. januar 2022 | 09:26

    Malo je to,trebalo je 77 godina...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA