Amerikanka, koja je uhapšena u Beogradu, osuđena na 14 godina zatvora: Mora da plati milionsku odštetu

Američka državljanka osuđena na 14 godina zatvora

  • 1
Hapšenje, žena devojka, lisice na rukama Foto: Shutterstock

Američki okružni sudija Džejms Mudi osudio je Meri Ketrin Mar (42) iz ​​Majamija na 14 godina zatvora zbog pranja novca.

Sud je takođe doneo novčanu kaznu u iznosu od 1,5 miliona dolara, a pored toga je Mar naloženo da isplati žrtvama iznos od 14.511.754,05 dolara.

Mar je priznala krivicu u junu 2021. Prema sudskim dokumentima, Mar je bila vođa velikog međunarodnog lanca za prevare i pranje novca koji je delovao izvan SAD, saopštilo je američko Ministarstvo pravde, prenosi N1.

Ona i njeni saradnici su koristili tehnike „masovnog marketinga“ za prevaru pojedinaca koji su verovali da ulažu značajne količine novca u regulisane finansijske proizvode ili tržišta, posebno u akcije. U stvarnosti, investicije su bile lažne i žrtve nisu dobile ništa. Većina žrtava su u Australiji, Novom Zelandu, Ujedinjenom Kraljevstvu i zemljama Azije.

Mar je uhapšena u Beogradu 1. novembra 2018. godine na osnovu crvene Interpolove poternice koju je izdalo Ministarstvo pravde SAD, a izručena je Tampi u aprilu 2019. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    21. januar 2022 | 11:01

    Kakva glupost, 14 godina zbog prevare sa novcem, a onaj turcin što pijan ubi Šabana i onog drugog dobi tri godine, pa pravda stvarno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA