Tajno snimala dečka, pa ga uhvatila kako tuče njenog sina: Dečak plače, on mu priča da umukne

Tužilac Edvard Braun rekao je da se na snimku vidi navodno zlostavljanje dečaka koje se dešavalo u Filezijinom stanu u južnom Londonu, mesecima pre nego što je Kajrel pronađen mrtav

  • 0
Kyrell Matthews

Foto: Profimedia/Metropolitan Police / PA Images

Majka iz Londona, optužena za ubistvo svog dvogodišnjeg sina, slučajno je snimila svog dečka kako maltretira dečaka, dok je htela da proveri da li je vara, saopšteno je na suđenju. 

Na potresnim snimcima vidi se Kajrel Metjuz kako plače i vrišti dok ga Kemar Braun (28) tuče i govori mu da umukne.

Dečak je kasnije pronađen mrtav u porodičnom stanu, a obdukcija je pokazala da ima nekoliko unutrašnjih povreda uključujući 41 prelom na rebrima i posekotinu na jetri širine četiri centimetara.

Majka deteta Filezija Širli i njen dečko, koji dečaku nije biološki otac oboje poriču ubistvo deteta.

Ona je priznala da je zanemarila dete i dozvolila da pretrpi teške povrede, dok njen momak negira i ubistvo deteta i nanošenje teških telesnih povreda.

Tužilac Edvard Braun rekao je da se na snimku vidi navodno zlostavljanje dečaka koje se dešavalo u Filezijinom stanu u južnom Londonu, mesecima pre nego što je Kajrel pronađen mrtav.

- Veoma je teško slušati kako Braun tuče dečaka i to zlostavljanje traje danima. Sve vreme se može čuti mališan kako plače i vrišti - rekao je tužilac.

On je dodao da je majka deteta podesila svoj telefon da snima šta se dešava u stanu dok je ona van kuće kako bi proverila da li je on vara i da li razgovara sa drugim devojkama.

Kyrell Matthews

Majka i očuh su optuženi za ubistvo dečaka Foto: Profimedia/Elizabeth Cook / PA Images

Braun je priznao da se njegov glas nalazi na ovim snimcima. Na njima se čuje kako Braun govori dečaku da ućuti, u tom trenutku je majka dečaka pitala šta je uradio, a njen dečko odgovara "ustao je".

Dečak je nedeljama trpeo zlostavljanje

 

Ovaj slučaj tužilac je opisao kao još jedan u nizu ponovljenih obrazaca u kojima se napada malo, bespomoćno dete.

Na sudu je saopšteno i da dečak nije išao u vrtić, a jednom kada su ga izveli iz stana, nije želeo da se vrati kod svoje majke, prenosi Metro.

Oba optužena su rekla da su tog dana, kada je mališan umro, u različito vreme napustila stan, ali su nadzorne kamere uhvatile trenutak izlaska samo dečakove majke.

Majka je rekla da je podigla uzbunu i pozvala Hitnu pomoć kada se vratila u stan i zatekla dečaka koji je bio veoma čudan, a napomenula je i da su mu oči bile okrenute.

Lekar je preko telefona pokušao da objasni majci kako da pokuša da reanimira dečaka.

Ekipa Hitne pomoći stigla je 12 minuta nakon poziva, ali dečak je tada već bio mrtav.

Tužilaštvo tvrdi da su povrede koje su pronađene na dečakovom telu nastale u najmanje pet odvojenih zlostavljanja u četiri nedelje pre dečakove smrti. Međutim, Braun sve vreme negira ubistvo i tvrdi da su povrede na dečakovom telu nastale nakon pokušaja majke da reanimira dečaka.

Suđenje će se nastaviti u narednim danima.

Video: Majka bez obraza koristila ćerku za krađu: Zlostavljanje i manipulacija deteta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA