≫ 

Rusija će glasati o uvođenju doživotnog zatvora za pedofile: Osuđenike čeka težak rad u rudniku?

- Možemo da ih pošaljemo da rade u rudnicima na severu. To bi bilo mnogo gore od smrtne kazne - rekao je predsednik Dume

  • 14
Pedofil, zlostavljanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Prema nedavnim izmenama ruskog krivičnog zakona koje su odobrili ruski poslanici, serijski pedofili bi, zbog uzastopnog zlostavljanja maloletnika, mogli ostatak svog života provesti u zatvoru.

Predsednik Dume Vjačeslav Volodin rekao je da će se "kažnjavati oni koji su ranije bili osuđeni za nasilna dela nad maloletnicima ili počinili zločine nad dvoje ili više dece", piše RT.

- Nastavljamo sa radom. Nama je od velike važnosti da zaštitimo decu od zlostavljanja, od onih koji mogu da iskoriste svoj položaj za takve zločine - dodao je.

Volodin je rekao da se pregovara i o uvođenju novih okolnosti ovog krivičnog dela, uključujući ono ako nasilje počini osoba koja živi sa detetom, kao i neko ko je odgovoran za čuvanje, obrazovanje i zaštitu maloletnika. Dodao je da se i raspravlja o novom pristupu odsluženja kazne za pedofile.

- Možemo da ih pošaljemo da rade u rudnicima na severu. To bi bilo mnogo gore od smrtne kazne - rekao je Volodin.

Komisija će proučiti sve predloge novog zakona i raspravljati o tome 7. februara.

Prema sadašnjem ruskom zakonu, maksimalna kazna doživotnog zatvora izriče se samo ako je krivično delo počinila osoba koja je prethodno bila osuđena za slično delo i zlostavljala maloletnika mlađeg od 14 godina. Novi zakon bi se odnosio na sva takva krivična dela počinjena nad osobama mlađim od 18 godina.

- Doživotna robija je pravedna mera za izolaciju degenerika. Njih ne možemo zvati ljudima, iako su u ljudskom telu. Nadamo se da će ova mera zaštititi decu, porodice i društvo od onih koji uzrokuju nepopravljivu štetu - napisao je Volodin na društvenim mrežama.

Video: U akciji Armagedon uhapšeno je 11 lica koja su širili dečiju pornografiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA