≫ 

Sve oči uprte u Ženevu: Lavrov i Blinken razgovaraju iza zatvorenih vrata

Očekuje se da će razgovori trajati oko dva i po sata, a oko 15 sati po srednjeevropskom vremenu predviđeno je da ministri održe odvojene konferencije za medije

  • 3
Entoni Blinken i Sergej Lavrov Foto: Tanjug/AP

U Ženevi je danas počeo sastanak ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova i američkog državnog sekretara Entonija Blinkena.

Šef ruske diplomatije je rekao na početku razgovora da Moskva "očekuje konkretne odgovore na (svoje) veoma konkretne predloge", dok je sekretar SAD izjavio da se ne nada da će danas premostiti razlike, navodi Rojters.

Očekuje se da će razgovori trajati oko dva i po sata, a oko 15 sati po srednjeevropskom vremenu predviđeno je da ministri održe odvojene konferencije za medije, javio je Sputnjik.

Ovo je treći susret Lavrova i Blinkena, možda i najvažniji imajući u vidu da se vode pregovori o zahtevu Rusije za garancije bezbednosti da se NATO neće dalje širiti na Istok, kao i i u svetlu narastajućih tenzija oko Ukrajine.

Sastanak se održava u hotelu "Prezident" u sali gde su 2016. održani razgovori Lavrova i tadašnjeg državnog sekretara SAD Džona Kerija.

Oko hotela su pojačane mere bezbednosti, a novinari su prošli rigoroznu kontrolu na ulazu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dare

    21. januar 2022 | 12:16

    Nadam se u visprenost g.Lavrova i njegovo umeće da im zavrne j... jer ameri moraju jednom da shvate da nemaju šta da traže u Evropi.

  • Nikolas

    21. januar 2022 | 12:06

    DANAS CEMO SAZNATI DALI NATO ZELI MIR ILI NUKLEARNI RAT U SVETU !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA