≫ 

"Ovo je dobar dan": Irska od sutra ukida skoro sva kovid ograničenja

Vlada će zadržati obavezu nošenja maski u javnom prevozu i prodavnicama do kraja februara i neke mere u školama

  • 18
Irska Severna Irska korona virus Foto: Tanjug/AP

Irska vlada od subote ujutro ukida gotovo sve mere za sprečavanje širenja korona virusa, objavila je irska televizija RTE, a prenosi BBC.

To znači da kupci više neće morati da pokazuju kovid potvrde da bi ušli u razne objekte. Barovima, restoranima i noćnim klubovima takođe će biti dopušteno da se vrate na svoje uobičajeno radno vreme.

Ali, pravila o nošenju maski u javnom prevozu i većini javnih zgrada za sada ostaju na snazi. Putnici će i dalje morati da koriste kovid potvrde, koje pokazuju digitalni dokaz njihovog statusa vakcinacije ili nedavnih rezultata testiranja, kako bi putovali u inostranstvo, prenosi Jutarnji list.

Međutim, ukidaju se dosadašnja ograničenja okupljanja domaćinstava i ograničenja broja ljudi koji mogu da prisustvuju događanjima.

Vlada takođe ukida svoja pravila o radu od kuće kako bi olakšala "postupni povratak" na radno mesto, prenosi BBC.

Ministri su se sastali u petak kako bi razgovarali o preporukama Nacionalnog tima za hitne slučajeve za javno zdravstvo.

Irski premijer Majkl Martin je u svom obraćanju rekao da je "ovo dobar dan".

U četvrtak uveče Nacionalni tim je dao podršku ukidanju većine mera koje su uvedene kako bi se zaustavilo širenje varijante omikron.

- Svakako mislim da je stanovište cele vlade da, ako više nema javnozdravstvenog obrazloženja za bilo koje određeno ograničenje, onda nema ni političkog obrazloženja za to, ali postoje stvari koje je potrebno razraditi kako bi se nešto što je trenutno nezakonito učinilo legalnim - rekao je zamenik irskog premijera Leo Varadkar.

Video: Oko 50 osoba dobilo prijave: Kažnjeni gosti još jednog restorana na Novom Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D

    21. januar 2022 | 20:12

    Znači Irci, Englezi, Izraelci i ostali koji ukidaju glupave mere znaju nešto što mi ne znamo.

  • 21. januar 2022 | 21:53

    Bas lepo ! Bolje nego Austriski fasisti na silu hoce da vakcinisu

  • Irac

    21. januar 2022 | 20:11

    Nestalo para za borbu protiv korone, pa odlucise ako ne mogu da pobede neprijatelja onda ce da mu se pridruze. CORK City

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA