Snažan zemljotres jačine 6,6 stepeni pogodio Japan: Povređeno više od 10 ljudi

Lokalne vlasti i japanska Meteorološka opservatorija saopštili su da potres nije izazvao cunami

  • 0
Zemljotres seizmograf Foto: Shutterstock

Zemljotres jačine 6,6 stepeni Rihterove skale pogodio je rano jutros jugozapadni i zapadni Japan, a više od 10 ljudi je povređeno.

Lokalne vlasti i japanska Meteorološka opservatorija saopštili su da potres nije izazvao cunami.

Epicentar zemljotresa bio je u Tihom okeanu u zoni pored japanske obale gde se, prema predviđanjima u budućnosti može očekivati velkiki zemljotres praćen cunamijem, premnosi agencija Kjodo.

Japanska meteorološka agencija je potvrdila da će na sastanku sa vladinim telima biti reči o tom zemljotresu, kako bi se utvrdilo da li je današnji potres na bilo koji način povezan sa onim koji je bio najavljen na prošlom redovnom mesečnom sastanku.

Današnji zemljotres se dogodio u 01.08 po lokalnom vremenu, a epicentar je detektovan na dubini od 45 kilometara nadomak obala ostrva Kjušu.

U gradu Oiti je povređeno šest osoba, većina lakše, saopštile su lokalne samouprave, u Mijazakiju je policija potvrdila četvoro povređenih, a povređenih je bilo i u prefekturama Saga i Kumamoto na ostrvu Kjušu.

U gradu Oita je nakon potresa došlo do privremenog nestanka struje, a prijavljene su i pukotine vodovodnih cevi na nekoliko lokacija u tom gradu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA