≫ 

Kineski grad preventivno testira 10 miliona građana iako nema novih slučajeva korone

Prevencija i kontrola moraju biti veoma rigorozni, navodi se u saopštenju vlasti grada Harbina

  • 0
Peking Kina korona virus Foto: Tanjug/AP

Grad Harbin na severoistoku Kine od ponedeljka će preventivno testirati na korona virus svih 10 miliona stanovnika iako zvanično nema novih slučajeva kovida.

Gradska vlada je na svom zvaničnom Vi Chat nalogu saopštila da je donela odluku o preventivnom testiranju s obzirom na to da sledi jednonedeljni praznični odmor koji zvanično počinje 31. januara, prenosi Rojters.

- U mnogim gradovima su nedavno prijavljeni slučajevi lokalne infekcije omikron sojem, tako da prevencija i kontrola moraju biti veoma rigorozni - navodi se u saopštenju vlasti grada Harbina.

Gradovi širom Kine su tokom poslednjih nelkoliko nedelja uveli stroža ograničenja kako bi pokušali da kontrolišu širenje virusa utoliko pre zbog toga što se Peking priprema da bude domaćin Zimskih olimpijskih igara početkom februara.

Vlasti mnogih kineskih gradova su savetovale svoje građane da ostanu kod kuće tokom praznika ili zahtevaju od putnika da prijave svoja putovanja nekoliko dana pre dolaska.

Video: Hrabar policajac spasao dete iz ledene reke: Pomagali mu sa obale a ključan je bio jedan predmet

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA