≫ 

Čišćenje ruševina posle cunamija na Tongi, žitelji pokušavaju da se vrate normalnom životu

Vlada Tonge saopštila je da je voda za piće prioritet, a nacionalni tim za hitne slučajeve je već podelio 60.000 litara vode stanovnicima

  • 0
Tonga cunami erupcija vulkana Foto: Tanjug/AP

Žitelji Tonge pokušavaju da se vrate redovnom životu, nakon cunamija i erupcije vulkana, ali su morali su da stoje u redovima da bi došli do ograničenih količina novca koji je od danas delimično dostupan.

Nastavljeno je čišćenje otpada i raščišćavanje ruševina koje su za sobom opstavili erupcija vulkana i cunami, prenosi Rojters.

Vlada Tonge saopštila je da je voda za piće prioritet, a nacionalni tim za hitne slučajeve je već podelio 60.000 litara vode stanovnicima.

Postrojenje za desalinizaciju na novozelandskom pomorskom brodu koji je stigao u petak, sposobnom da proizvede 70.000 litara dnevno, počelo je da crpi morsku vodu iz luke Tonge.

Stanovnici koji su izgubili domove na udaljenim ostrvima nakon naleta cunamija biće evakuisani na glavno ostrvo Tongatapu zbog nestašice vode i hrane, saopštila je kancelarija premijera Tonge.

Video: Prvo eksplozija vulkana, pa cunami, pa onda totalni mrak: Apokalipsa kraljevine Tonge

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA