≫ 

Oružane snage Rusije formirale jedinice za umrežene operacije velikih razmera

Princip umrežavanja predviđa da svi učesnici borbenih operacija postaju deo jedne mreže podataka, što omogućava uspostavljanje informacione i komunikacijske superiornosti nad protivnikom

  • 1
Ruski vojnici rusija vojska

Foto: Tanjug/AP

U Oružanim snagama Rusije su se pojavile jedinice koje mogu da vode ''umrežene operacije velikih razmera'' , prenosi Sputnjik, pozivajući se na obaveštene izvore.

Princip umrežavanja predviđa da svi učesnici borbenih operacija postaju deo jedne mreže podataka, što omogućava uspostavljanje informacione i komunikacijske superiornosti nad protivnikom.

Prema rečima jednog sagovornika, nekoliko jedinica je već dobilo celokupan komplet jedinstvenog taktičko-kontrolnog sistema koji je proizveo koncern „Sazvežđe“.

- Takav komplet omogućava da se u obaveštajnom sistemu kombinuju komandovanja jedinicama, obaveštajna sredstva, oklopna vozila, artiljerija, PVO, bespilotne letelice, kao i jedinice sa kompleksom ''Strelac'' i opremom ''Ratnik'' - rekao je izvor.

Drugi izvor je dodao da terminali za jedinstvene sisteme kontrole taktičke veze (ESU TZ), koji su postavljeni na naoružanje, vojnu i specijalnu tehniku, omogućavaju sprovođenje umreženih operacija. Jedinice mogu da razmenjuju informacije u realnom vremenu.

On je dodao da je ovakvim kompletima nedavno opremljena i Vislenska divizija ruske vojske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbija

    23. januar 2022 | 17:19

    RUSIJA IMA NAJMOĆNIJU VOJSKU NA SVETU NAJBOLJE JE UKRAJINI DA SESA NJIMA NE PLETU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA