≫ 

Novi Zeland uveo nove antikovid mere - samo zbog jedne porodice!

Do prenosa zaraze je došlo iz Oklanda u oblast Nelson na jugu

  • 0
Jacinda Ardern, Džasinda Ardern

Foto: Tanjug/AP

Na Novom Zelandu su od ponoći po lokalnom vremenu uvedena nova pravila o nošenju maski i ograničenju okupljanja nakon što se pojavila grupa slučajeva zaraženih varijantom omikron, a zaraza se proširila sa severnih na južna ostrva.

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern rekla je da je došlo do prenosa zaraze iz Oklanda u oblast Nelson na jugu, javio je Rojters, a prenosi Tanjug.

Zaražena je porodica koja je putovala avionom sa Severnog ostrva na svadbu na Južnom ostrvu, kojoj je prisustvovalo 100 ljudi.

Porodica i stujardesa su bili pozitivni na korona virus.

Novi Zeland je prešao na crveni režim u okviru zaštite od kovida 19, što podrazumeva nošenje maski, socijalno distanciranje i ograničavanje prosustva najviše do 100 ljudi u zatvorenom prostoru u ugostiteljskom sektoru, u pokušaju da se uspori dalje širenje varijante omikron, rekla je Ardern.

Deca u višim razredima će nositi maske u školama kada počne školska godina, dodala je ona.

Inače, premijerka Ardern otkazala je svoje venčanje nakon što je uvela nove anti-kovid mere zbog širenja omikron soja korona virusa u toj zemlji.

- Ja se ne razlikujem od, usuđujem se da kažem, hiljade drugih Novozelanđana koji su imali mnogo veće posledice od pandemije, od kojih je najteža nemogućnost da budu sa voljenom osobom koja je teško bolesna - poručila je ona novinarima.

Video: Sve radikalniji anti-kovid protesti u Briselu: Policija morala da koristi suzavac i vodene topove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA