Haos u Burkini Faso: Pobunjenici uhapsili predsednika?

Nekoliko oklopnih vozila iz predsedničke flote, izrešetanih mecima, moglo se videti jutros u blizini predsednikove rezidencije, od kojih je jedan bio poprskan krvlju.

  • 0
Burkina Faso Foto: Tanjug/AP

Predsednika Burkine Faso Roha Kabora uhapsili su pobunjeni vojnici, tvrde dva bezbednosna izvora i jedan zapadnoafrički diplomata.

Takav razvoj događaja je usledio nakon intenzivne pucnjave koja se u nedelju uveče čula oko njegove rezidencije u glavnom gradu Uagaduguu, prenosi agencija Rojters.

Nekoliko oklopnih vozila iz predsedničke flote, izrešetanih mecima, moglo se videti jutros u blizini predsednikove rezidencije, od kojih je jedan bio poprskan krvlju.

Građani koji žive u blizini predsedničke rezidencije prijavili su jaku pucnjavu tokom noći.

Burkina Faso Military Sophie Garcia

Vlada je, međutim, juče demantovala glasine da je puč u toku, kada se satima čula pucnjava iz nekoliko vojnih kampova iz kojih su pobunjeni vojnici zahtevali veću podršku u svojoj borbi protiv islamističkih militanata.

Frustracije u toj zapadnoafričkoj zemlji su porasle poslednjih meseci zbog čestih ubistava civila i vojnika od strane militanata, od kojih su neki povezani sa Islamskom državom i Al Kaidom.

Demonstranti su juče izašli da podrže pobunjenike i opljačkali su sedište Kaboreove političke partije.

Vlada je uvela policijski čas od 20:00 časova do 5:30 časova ujutro i zatvorila škole na dva dana.

Video: Desetine ljudi povređeno na protestima u Sudanu: Uhapšeno više od 100 osoba

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA