≫ 

Otišao na odmor u Avganistan "jer je bilo opasno", sada planira put u Ukrajinu: "Želim da vidim rat"

On se nada da će u četvrtak stići u Lavov, u zapadnoj Ukrajini, nakon leta iz Lutona preko Gdanjska u Poljskoj

  • 3
Miles Routledge Britanac student Avganistan Kabul Foto: Facebook/Miles Le-vesconte Routledge

Britanski student koji je morao da bude evakuisan iz Kabula nakon što je tamo otišao na odmor pošto je Avganistan pao u ruke talibana, planira da putuje u Ukrajinu.

Majls Rutledž (21) rekao je za Daily mail da se nada da će otići u Karkiv, Donjeck i na Krim - mesta u kojima Forin ofis preporučuje da se ne putuje.

Ukraijna je na ivici rata sa Rusijom nakon što su tenzije porasle na najviši novi u proteklim godinama.

Rutledž iz Birmingema priznao je da je to "samodestruktivno ponašanje", ali se našalio kako je kupio kartu samo u jednom pravcu da uštedi novac u slučaju da umre.

- Bio sam u Ukrajini ranije, nadam se da ću videti nešto novo. Želim da vidim rat, osećanja obe strane, njihova mišljenja i nadam se da ću videti kritičnu tačku konflikta, ako do njega dođe - rekao je student za Daily mail.

Bivši student fizike ne želi da ima išta sa ljudima koji ne odobravaju njegovo putovanje na opasna mesta.

- Rekao bih da im želim sve najbolje, ali iskreno, oni nikada nisu bili moja publika, a posle svakog uzavrelog komentara koji je dat protiv mene moji prijatelji i ja smo jeli kokice i smejali im se - rekao je mladić.

On je poručio da će nastaviti da putuje bez obzira na njihovo mišljenje.

Miles Routledge Britanac student Avganistan Kabul Foto: Facebook/Miles Le-vesconte Routledge

- Čak ću se vratiti u Avganistan i oni tu ništa ne mogu - dodao je on.

Rutledž se nada da će u četvrtak stići u Lavov, u zapadnoj Ukrajini, nakon leta iz Lutona preko Gdanjska u Poljskoj.

Forin ofis je juče savetovao protiv svih putovanja u Donjeck, Luhansk i na Krim.

Za ostatak Ukrajine savetovao je protiv svih putovanja osim neophodnih, i apelovao na Britance da registruju svoje prisustvo u Ukrajini.

- Let za Ukrajinu je jeftin kao čips. U međuvremenu ću se takođe prijaviti za rusku vizu, u slučaju da me Rusija poseti u Ukrajini - napisao je na Tviteru.

Rekao je da je izbegao pravila izolacije zbog korona virusa tvrdeći da je "bitni novinar sa redovnim međunarodnim poslom".

Da podsetimo, u centar pažnje javnosti došao je nakon što je morao da bude evakuisan iz Kabula nakon što je otišao u Avganistan "jer je bilo opasno".

Ranije se hvalio da je posetio Černobilj i objavio fotografije rekavši da su prošle dve godine otkako je posetio mesto nuklearne katastrofe u Ukrajini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kole

    25. januar 2022 | 07:48

    Želim mu da mu rat dođje pred kucni prag pa zajedno sa porodicom da gleda sa prozora. Tako neće morati da putuje i teosi pare

  • K

    25. januar 2022 | 10:28

    Ti druze da si doziveo rat u svom rodnom gradu/selu, da godinama nisi mirno spavao, da su sipali bombe po tebi, bezao bi od rata kao djavo od krsta. Pojma ti nemas sta je rat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA