≫ 

Nevakcinisanima od danas u Francuskoj znatno otežan život: Ne mogu više na brojna mesta

Vlada je nedavno nametnula nekoliko novih ograničenja, fokusirajući se pre svega na propusnicu o vakcinaciji koju su prošle nedelje odobrili francuski parlament i Ustavni savet

  • 5
Trijufalna kapija, Pariz, Francuska

Foto: Pixabay/12019

Ljudima koji nisu vakcinisani protiv kovida-19 u Francuskoj više nije dozvoljen pristup restoranima, barovima, turističkim mestima i sportskim objektima osim ako se nedavno nisu oporavili od virusa.

Novim zakonom, koji je danas stupio na snagu, zahteva se propusnica o vakcinaciji koja zauzima centralni deo u vladinoj strategiji borbe protiv korona virusa, prenosi agencija AP.

Francuska beleži najveći dnevni broj zaraženih korona virusom u Evropi, a bolnice se i dalje pune obolelima od virusa, iako je broj ljudi u jedinicama intenzivne nege opao poslednjih dana.

Vlada je nedavno nametnula nekoliko novih ograničenja, fokusirajući se pre svega na propusnicu o vakcinaciji koju su prošle nedelje odobrili francuski parlament i Ustavni savet.

Kritičari, međutim, sumnjaju u efikasnost propusnice u zemlji u kojoj je 94 odsto odraslih Francuza primilo bar jednu dozu vakcine, a pojedine grupe su u subotu održale proteste protiv novog zakona.

Video: Sve radikalniji anti-kovid protesti u Briselu: Policija morala da koristi suzavac i vodene topove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iwan

    24. januar 2022 | 12:27

    Mogu na najvažnije mesto. Na ulicu sa oružjem. Kad ti uzmu pravo na život , šta ti je drugo preostalo?

  • Realista

    24. januar 2022 | 12:50

    Vakcinisan: 1.Štiti sebe jačajući svoj imunitet (navodno) 2.Može se zaraziti 3.Može prenositi virus na druge 4.Obavezno nosi masku 5.Drži distancu i poštuje epidemioloske mjere 6.Moze se kretati slobodno Nevakcinisan: 1.Nezaštićen od virusa,osim ako ga nije prelezao 2.Može se zaraziti 3.Može prenositi virus na druge 4.Obavezno nosi masku 5.Drži distancu i poštuje epidemioloske mjere 6.NE MOŽE SE KRETATI SLOBODNO Dakle ne razumem toliki pritisak na vakcinaciju pogotovo ako je neko prelezao virus bez komplikacija? Onaj ko je rizične grupe, ili imao teške simptome nema šta razmišljati. Ja sam prelezao virus, nisam imao problema i onda se vakcinisao (budala). Mislio sam da me štiti da i ako se zarazim bar da teže prenosim virus na druge. Vakcina MOŽDA štiti medicinski sistem od prenatrpanosti bolnica ali vršiti pritisak da se neko vakciniše a prelezao virus kod kuce jos traziti da se vakcinišem 3-4 puta je nerazumno i licimjerno. Sa tolikom prisilnom vakcinacijom moze kod zdravih osoba možda može izazvati lijenost imuntiteta i da postanemo ovisni o vakcinama, ili je to sve zapravo cilj?

  • Miša

    24. januar 2022 | 12:51

    Fašizam. 94% vakcinisanih i opet masovno oboljevanje. Biće da vakcina stvarno ima smisla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA