Snažan zemljotres pogodio Haiti: Ima poginulih

Haiti se i dan danas oporavlja od razornog zemljoitresa iz 2010. godine u kojem je život uzgubilo više od 200 hiljada ljudi

  • 0
Zemljotres, seizmograf

Zemljotres / Foto-ilustracija: Shutterstock

Najmanje dve osobe poginule su danas kada je zemljotres jačine 5,3 stepeni po Rihterovoj skali, praćen serijom manjih potresa, pogodio Haiti, saopštila je haićanska služba za vanredne situacije.

U saopštenju se navodi da su najmanje dve osobe stradale, dok su još dve povređene i da je oštećeno najmanje 35 kuća, preneo je Asošijeted pres.

U izveštaju Američke geološke nadzorne službe se kaže da se prvi potres jačine 5,3 stepena osetio najpre oko grada Le Kaj na jugu ostrva, a da je potom usledila serija slabijih potresa jačine od 4,4 do 5,1 stepeni po Rihteru, samo šest meseci nakon razornog zemljotresa jačine 7,2 stepeni koji je u istom području usmrtio više od 2.000 ljudi i izazvao ogromna razaranja i štetu, prenosi Rojters.

Britanska agencija navodi da je u današnjem zemljotresu poginula jedna osoba i da su brojne druge povređene.

Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC) se oglasio ranije informacijom da je Haiti pogodio zemljotres jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali, da bi potom redukovao jačinu na 5,2 stepena, navodeći da se zemljotres dogodio na dubini od 10 kilometara.

Haiti se i dan danas oporavlja od razornog zemljoitresa iz 2010. godine u kojem je život uzgubilo više od 200 hiljada ljudi, dodaje Rojters.

Video: Srbin uhapšen na Haitiju kao deo bande naoružane do zuba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA