Isplivali novi detalji o rođendanskoj žurci u vreme karantina: Džonsonu sve teže da sačuva mesto premijera

Džonson se nedavno na konferenciji za medije izvinio zbog održavanja ovih proslava, a posebno izvinjenje uputio je kraljici Elizabeti jer su neke žurke održavane u vreme kada je ona žalila za svojim suprugom princom Filipom

  • 2
Boris Džonson korona virus

foto: Tanjug/AP; pixabay.com

Premijer Velike Britanije Boris Džonson navodno je organizovao rođendansku žurku za vreme karantina, kada je na snazi bila zabrana okupljanja, prenose britanski mediji. 

Džonson je navodno 19. juna organizovao proslavu za 30 ljudi, na kojoj je bio i dizajner enterijera koji je tokom 2020. godine preuredio njegov stan u Lulu Litl ulici u broju 11.

Njegova supruga Keri, poklonila mu je tortu, a takođe je organizovala da mu celo osoblje peva rođendansku pesmu. Sve ovo bilo bi u redu da u to vreme nije  bilo zabranjeno okupljanje više osoba u zatvorenom prostoru.

Nekoliko dana ranije Džonson je apelovao na javnost da se uzdržavaju od kontakata i da poštuju pravila koja su uvedena kako bi ih zaštitila.

Ovi navodi dolaze baš u trenutku kada se Džonson svim silama bori da sačuva funkciju premijera Velike Britanije. Javnost je ogorčena zbog sve glasnijih priča o žurkama koje je njegovo osoblje organizovalo u rezidenciji u Dauning stritu u vreme kada je cela zemlja bila u karantinu, prenosi Mirror.

Džonson se nedavno na konferenciji za medije izvinio zbog održavanja ovih proslava, a posebno izvinjenje uputio je kraljici Elizabeti jer su neke žurke održavane u vreme kada je ona žalila za svojim suprugom princom Filipom.

- Duboko mi je žao zbog svega što se dogodilo. Mogu samo još jednom da se izvinim njenom veličanstvu i celoj zemlji zbog ovih pogrešnih odluka koje su donete i preuzimam punu odgovornost - rekao je Džonson na konferenciji.

Video: Premijer Britanije se oglasio povodom slučaja Đoković: Ovo je snažna poruka svima da se vakcinišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaja

    24. januar 2022 | 22:49

    Sta pisete o ovima...? Ne interesuju nas...

  • Milan

    25. januar 2022 | 06:38

    Izvinite molim vas, stvarno mi je žao....... I RADIM ŠTA HOĆU! TO JE JEDNO OD CIVILIZACIJSKIH DOSTIGNUĆA?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA