≫ 

Britanska policija istražuje žurke u kancelarijama Džonsona: Kako je slavio rođendan za vreme lokdauna?

Džonson se nedavno na konferenciji za medije izvinio zbog održavanja proslava, rekavši kako je mislio da se radi o "radnom događaju"

  • 0
Boris Džonson

Foto: Tanjug/AP

Britanska policija saopštila je danas da istražuje navode o niz događaja održanih u kancelarijama premijera Borisa Džonsona u Dauning stritu tokom lokdanuna nakon optužbi da je tada prekršen zakon.

- Mogu da potvrdim da policija sada istražuje niz događaja koji su se desili u Dauning stritu i Vajtholu u poslednje dve godine, a u vezi sa potencijalnim kršenjem propisa - izjavila je šef Metropoliten policije, Kresida Dik, prenosi agencija Rojters.

Kako navodi britanska agencija u izveštaju, ovaj poslednji događaj dodat je na dugačku listu kršenja karantina u Dauning stritu, uključujući zabavu "donesi svoje piće", na koju je Džonson rekao da je prisustvovao misleći da je to radni događaj.

Britanski premijer Boris Džonson organizovao je zabavu za svoj rođendan tokom prvog lokdauna uvedenog zbog kovida-19 u junu 2020. godine kada su bila zabranjena sva društvena okupljanja u zatvorenom prostoru, izvestila je TV mreža ITV njuz.

Njegov kabinet je osporio da je bila organizovana zabava i u izjavi za ITV Njuz naveo da se grupa zaposlenih koja je toga dana bila na poslu u rezidenciji premijera okupila nakratko u kabinetu, posle sastanka kako bi čestitala rođendan premijeru, "koji se zadržao manje od 10 minuta".

Boris Džonson

Foto: Tanjug/AP

U saopšnju vladinog kabineta navodi se da istraga, koju sprovodi viša državna službenica Sju Grej se nastavlja, kao i da je ona u kontaktu sa Metropoliten policijom.

Kako se navodi u medijskim izveštajima, objavljivanje njenih nalaza u vezi sa ovom istragom moglo bi da bude odloženo.

Prema anketama istraživanja javnog mnjenja premijeru Džonsonu su sve ove tvrdnje iznete u javnost ugrozile rejting, a nekoliko konzervativaca pozvalo ga je da podnese ostavku, podseća Rojters.

Video: Sve ispale premijera Velike Britanije, Borisa Džonsona

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA