Otkriveno o čemu je Putin razgovarao sa predsednikom Kube

Pres-služba Kremlja juče je saopštila da je Putin razgovarao sa Diasom-Kanelom o daljoj koordinaciji akcija u skladu sa principima strateškog partnerstva

  • 4
Vladimir Putin

Foto: Tanjug/AP

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da su predsednici Rusije i Kube Vladimir Putin i Migel Dias-Kanel u ponedeljak telefonom razgovarali o sinhronizaciji stavova o međunarodnim pitanjima.

Peskov je, odgovarajući na pitanje novinara da li je tokom razgovora bilo reči o razmeštanju vojnih baza na Kubi ili o jačanju vojno-tehničke saradnje dve zemlje, odgovorio odrečno, prenosi RIA Novosti.

- Vi znate da odnosi Ruske Federacije i Kube imaju dugu tradiciju, specifičan sadržaj i zaista je sinhronizacija stavova o međunarodnim i regionalnim pitanjima koja su od zajedničkog interesa izuzetno važna - rekao je Peskov.

Dodao je da su upravo o tome razgovarali predsednici dve zemlje.

Pres-služba Kremlja juče je saopštila da je Putin razgovarao sa Diasom-Kanelom o daljoj koordinaciji akcija u skladu sa principima strateškog partnerstva.

Kubansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Dias-Kanel zahvalio ruskom predsedniku na humanitarnoj pomoći koju je Rusija poslednjih meseci uputila Kubi kako bi se izborila sa pandemijom korona virusa.

Video: Lepo je videti te opet: Putin i Bajden nasmejano počeli sastanak

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    25. januar 2022 | 13:11

    KUBI TREBA POMOCI DA SE OSLOBODI AMERICKOG EMBARGA KOJI TRAJE VEC 6 DECENIJA I KOJI JE RAVAN GENOCIDU!!!! KUBA JE DIVNA ZEMLJA SA DOBRIM LJUDIMA KOJI ZIVE LOSE !!!

  • A bre

    25. januar 2022 | 13:04

    Cigare poskupile i kod njih, da se obezbedi.😀

  • zoki

    25. januar 2022 | 13:00

    I sta su otkrili ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA