≫ 

Ukrajinski ministar odbrane spreman da se sastane sa Šojguom

Reznjikov rekao da Kijev trenutno ne vidi opasnost od ruske "invazije" na Ukrajinu

  • 1
Aleksej Reznikov, Reznjikov, ministar odbrane Ukrajine

Foto: Profimedia

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznjikov izjavio je da je spreman da se u okviru međunarodnih pregovora i uz učešće partnera sastane sa ruskim kolegom Sergejom Šojguom.

- Ako na marginama samita u Briselu ili u Minhenu sa našim partnerima iz SAD, Velike Britanije i Severne Irske bude predloženo da se sastanem sa Šojguom ja ću biti spreman za taj susret - rekao je Reznjikov.

On je predočio da Kijev trenutno ne vidi opasnost od ruske "invazije" na Ukrajinu, navodeći da se poklapaju obaveštajni podaci ukrajinske i obaveštajnih službi partnerskih zemalja, ali postoji razlika u njihovom tumačenju.

- Analiziramo situaciju na udaljenosti od 200 kilometara od granice. Oni čas približavaju, čak povlače svoje trupe, održavaju vojne manevre. Sa sigurnošću mogu da kažem: do ovog momenta ruske Oružane snage nisu formirale udarnu grupu koja bi mogla da izvede vojnu invaziju na Ukrajinu - precizirao je Reznjikov, prenosi portal Sputnjik.

U poslednje vreme Zapad optužuje Rusiju da navodno priprema invaziju na Ukrajinu i da u prilog tome ide i činjenica je Moskva značajno pojačala vojno prisustvo duž granice s Ukrajinom, dok Rusija odlučno odbacuje te optužbe kao neosnovane i opasne i ističe da vojne snage premešta na svojoj teritoriji u skladu sa svojim Ustavom, a da Zapad sve to koristi kao izgovor za širenje na istok.

Video: Da li će doći do incidenata između Rusije i NATO-a iznad Crnog mora?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lune

    25. januar 2022 | 15:01

    Sigurno je pametnije da se dogovorite nego da ratujete zapad huska ali puca po vasim ledjima jadan narod 🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA