≫ 

Hteo da spasi drugaricu koja je htela da se ubije, pa se udavio: Telo isplivalo pet sati kasnije

Drugarica je doplivala do obale pokušavajući d adozove pomoć, međutim njemu nije bilo spasa

  • 3
Alex Gibson Blackpool

Foto-montaža: Shutterstock, Društvene mreže

Aleks Gibson (22) iz Blekpula poginuo je pokušavajući da spasi svoju prijateljicu koja je pokušala da izvrši samoubistvo

Iako mladić nije znao da pliva on je skočio za svojom drugaricom kako bi je spasio. Policija ga je pronašla pet sati kasnije kod obale sa licem okrenutim na dole.

On se navodno našao sa svojom prijateljicom oko 22 časa u jednom klubu gde su bili neko vreme, a zatim je svako otišao na svoju stranu.

Njegova drugarica je otišla u drugi klub u kom se uznemirila, a zatim je pozvala Aleksa i rekla mu da želi da se ubije. Tinejdžerka, koja je inače imala mentalnih problema ušla je u vodu, a Aleks je odmah krenuo za njom, iako ne zna da pliva.

- Hvatali smo se jedno za drugo pokušavajući da se održimo na površini. Shvatila sam da ćemo se spasiti samo ako pokušam da otplivam do obale i pozovem pomoć. Trebalo mi je vreme da stignem do obale jer su struje bile jake. Otišla sam po telefon ali sam ubrzo shvatila da su ga talasi odneli  - ispričala je devojka kasnije u policiji.

Ona je dodala da je počela da viče i kaže mu da će sve biti u redu, a zatim je počela da doziva pomoć.

- Pokušavao je da se održi na površini. Počela sam da vrištim, nisam znala šta drugo da radim  - rekla je ona.

Njeno vikanje probudilo je dvojicu beskućnika, koji su čuli kako neka devojka viče "ne mogu da živim bez tebe", prenosi Metro.

Alex Gibson Blackpool

Aleksu na žalost nije bilo spasa Foto: Društvene mreže

- Odmah smo dotrčali do obale, videli smo mladića kako se davi, a zatim je nestao ispod mola - rekoa je jedan od njih.

Oni su odmah nazvali Hitnu pomoć, a zatim su brzo došli do devojke koja je stajala na obali.

- Bio sam zabrinut za nju, odmah sam joj dao ćebe da se utopli, plašio sma se da će ponovo pokušati da uđe u vodu pa sam ostao sa njom. Tada mi je rekla da želi da se ubije i da je u vodi njen prijatelj koji ne zna da pliva - rekao je čovek.

Obalska straža odmah je došla na lice mesta, pokušali su da pronađu mladića, međutim on je pronađen tek pet sati kasnije, kada je voda izbacila njegovo telo na obalu.

Patolog je nakon obdukcije potvrdio da je uzrok smrti utapanje, kao i da je bio pod dejstvom alkohola.

- Nije se obazirao na sebe iako je znao da ne ume d apliva, ušao je hrabro u vodu i pokušao da je spasi. Ulaziti u more opasno je u bilo kom trenutku, pa čak i za dobre plivače - rekao je mrtvozornik.

Video: Boj bije srce u junaka: Dečačić spasio simpatiju od čopora pasa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA