Britanija oborila rekord u broju preminulih: Registrovano i skoro 100.000 novozaraženih

Podaci britanskih zdravstvenih vlasti pokazuju i da ukupan broj infekcija, smrtnih slučajeva i prijema u bolnice polako opada sa vrhunca koji je zabeležen nakon Božića

  • 1
London Velika Britanija korona virus Foto: Tanjug/AP

Velika Britanija je danas registrovala 94.326 novih slučajeva korona virusa i još 439 smrtnih slučajeva koji se povezuju sa ovom bolešću, pokazali su zvanični podaci, a prenosi Rojters.

Ove brojke dolaze posle 88,447 novih infekcija i 56 smrtnih slučajeva prijavljenih u ponedeljak, a današni broj umrlih je najveći zabeležen od 24. februara prošle godine.

Kako se navodi, brojke su često veće utorkom kada većina smrtnih slučajeva od vikenda ulazi u zbir, pa je tako i prošlog utorka prijavljeno 438 preminulih od posledica kovid 19.

Podaci britanskih zdravstvenih vlasti pokazuju i da ukupan broj infekcija, smrtnih slučajeva i prijema u bolnice polako opada sa vrhunca koji je zabeležen nakon Božića, navodi Rojters.

Video: Margaret ima devedeset godina i primila je vakcinu protiv korone

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš 👉👌

    25. januar 2022 | 18:33

    439 za britaniju nike strašno, može to još da skoči...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA