≫ 

Španija će podržati sankcije ako Rusija napadne Ukrajinu

Španija je danas dopunila svoje savetodavne mere i upozorila građane na sva putovanja u Ukrajinu osim hitnih, ali je saopštila da još neće evakuisati više od 500 građana u toj zemlji

  • 9
Rusija Ukrajina zastave

Foto: Shutterstock

Ministar inostranih poslova Španije Hose Manuel Albares rekao je danas da će Madrid podržati "masovni, snažni paket" ekonomskih mera protiv Rusije, ako pokrene vojnu akciju protiv Ukrajine.

Albares je naglasio da evropske nacije imaju druge resurse osim sile da odvrate Rusiju od bilo kakve vojne intervencije njenih trupa u susednoj zemlji, uključujući i one koje bi imale "ogromne ekonomske posledice i visoke troškove " za Rusiju, prenosi Rojters.

- Neću ulaziti u detalje o sankcijama koje evropske zemlje mogu uvesti, zbog potrebe za poverljivošću i želje da se održi neizvesnost kao sredstvo odvraćanja. Ali mogu da vas uverim da će to biti ogroman, snažan paket - izjavio je danas Albares u španskom parlamentu.

On je rekao i da se čini da je Rusija i dalje posvećena dijalogu.

- Stiče se utisak da ruske vlasti žele da dijalog za sada ostane otvoren, iako nije postignut nikakav konkretan napredak - naglasio je španski ministar.

Španija je danas dopunila svoje savetodavne mere i upozorila građane na sva putovanja u Ukrajinu osim hitnih, ali je saopštila da još neće evakuisati više od 500 građana u toj zemlji, navodi Rojters.

Video: Trenutak presretanja ukrajinskih vojnih brodova u Crnom moru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    26. januar 2022 | 02:27

    НАТО пакт озбиљан ЕКОНОМСКИ савез. Прете санкцијама РФ ако нападне суседну државу а нас су напали иако нисмо никог угрожавали, чак пта више било смо нападнути од стране терориста и суседне нам Албаније.

  • Srba

    26. januar 2022 | 02:13

    A Rusi ce bas mnogo da se potresu, zavrnu ventile gasa na 24 sata i eto kuknjave, Nemacka je vec jednom tu školu platila 😀

  • Toma

    26. januar 2022 | 08:16

    Pa trebamo i mi. Kakvi su to dvostruki aršini kod nekih ? Ameriku osuđujemo kad napadne neku zemlju a Rusija sme ? Treba svakoga jednako osuditi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA