Holandija od danas popušta mere uprkos snažnom talasu infekcija: Kafići i restorani rade do 22

U poslednja 24 sata u zemlji je utvrđeno 65.000 novih slučajeva

  • 0
Holandija korona

Foto: Tanjug/AP

Holandija od danas otvara restorane, pozorišta, muzeje i bioskope uprkos snažnom talasu infekcija omikron varijantom koronavirusa, objavio je holandski premijer Mark Rute.

Kafići i restorani, isto kao i mesta koja nude kulturne sadržaje, biće otvoreni do 22 sata, ali uz restriktivne mere poput obaveznog nošenja maski i dokaza o vakcinisanju.

Takođe će biti omogućeno publici da ponovo učestvuje u sportskim događajima poput fudbalskih utakmica. Mera zatvaranja trgovina ukinuta je prošle nedelje nakon što je 18. decembra bilo nametnuto strogo zatvaranje. Pritisak na vladu da ukine restriktivne mere bio je ogroman.

Protestovali su preduzetnici i celi kulturni sektor, a gradonačelnici gradova tražili su ukidanje mera propisanih restoranima, koji su ostali otvoreni u susednoj Nemačkoj i Belgiji.

Broj novih infekcija počeo je ubrzano da raste pa je po poslednjim podacima u zadnja 24 sata u zemlji utvrđeno 65.000 novih slučajeva, prenosi Hina.

Smatra se da je taj broj i veći s obzirom na poteškoće kod utvrđivanja tako velikog broja zaraženih. Stopa incidencije u poslednjih sedam dana bila je skoro 2.000 novih infekcija na 100.000 stanovnika.

Video: Ferdinand (9) je prvo dete u Nemačkoj koje je vakcinisano protiv kovida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA