Vozač autobusa, koji se zapalio u Bugarskoj, kriv za nesreću: U njoj poginulo 45 ljudi iz Severne Makedonije

Uzrok nesreće je što je vozač izgubio kontrolu nad autobusom. Ali i visoka i neprimerena brzina, iznad dozvoljenih normi, rekao je bugarski tužilac

  • 1
Bugarska zapalio se autobus 46 mrtvih Bulgaria Bush Crash

Foto: Tanjug/AP

Vozač autobusa proglašen je krivim za tešku nesreću koja se dogodila u Bugarskoj 23. novembra prošle godine, a u kojoj je život izgubilo 45 državljana Severne Makedonije, albanske nacionalnosti, javili su danas kosovski mediji.

Bugarski tužilac Borislav Sarafov rekao je u utorak agenciji BGNES da je za tešku tragediju odgovoran vozač autobusa agencije Besa Trans, prenosi Koha.

- Uzrok nesreće je što je vozač izgubio kontrolu nad autobusom. Ali i visoka i neprimerena brzina, iznad dozvoljenih normi - naveo je Sarafov.

On je rekao da sada odluku treba da izvrše pravosudni organi u Severnoj Makedoniji i da o tome obavesti rodbinu žrtava, koji imaju pravo da provere materijale.

Nesreća se dogodila u ranim satima 23. novembra 2021. godine, kada je autobus agencije "Besa trans", koji se vraćao iz Istanbula, udario u klupu na magistrali Struma, kod sela Bosnek, u kojoj je 45 osoba izgubilo život.

Među žrtvama je bilo 12 dece, a većina članova porodica koji su otputovali u trodnevnu posetu Istanbulu u Turskoj.

Istrage o ovom slučaju počele su i u Severnoj Makedoniji, pošto su vlasti zaključile da slupani autobus nije imao dozvolu za međunarodni prevoz putnika.

Dvojica carinika suspendovana su nakon što su autobusu dozvolili da bez dozvole pređe granicu, turističkoj agenciji je oduzeta radna dozvola.

Video: Ostala samo spaljena olupina: Užasni snimak autobusa u kome je stradalo 46 osoba

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA