≫ 

Pas čeka ubijenu vlasnicu: Srceparajući prizor iz Meksika baca svetlo na 3 brutalna ubistva novinara

Tri novinara su ubijena u Meksiku u prve tri nedelje 2022. godine

  • 0
Pas Chato od Lourdes Maldonado Foto: Tanjug/AP

Srceparajuća fotografija psa koji čeka vlasnika koji nikad neće doći kući bacila je mračno svetlo na brutalno ubistvo tri novinara u Meksiku za manje od dve nedelje.

Dan nakon što je državljanka SAD Lurdes Maldonado Lopez ubijena u pograničnom gradu Tihuani, njen pas je ostao ispred njenih vrata okružen policijskom trakom koja je obeležila mesto fatalne pucnjave.

Fotografija novinarke iz San Dijega Jolande Morales postala je viralna nakon što je objavljena na Redditu.

Srceparajući prizor privukao je međunarodnu pažnju na ubistvo novinarke u nedelju, kao i na ubistvo fotoreportera Margarita Martineza (49) 17. januara i Hose Luisa Gamboe 10. januara.

Pas Chato od Lourdes Maldonado Foto: Tanjug/AP

Pas je snimljen u ponedeljak kako leži pred vratima kuće svoje vlasnice, koja je pronađena mrtva u svojim kolima 23. januara.

Maldonado je privukla pažnju 2019. godine nakon što je molila predsednika Meksika Andresa Manuela Lopeza Obradora za pomoć, rekavši da "strahuje za svoj život".

U aprilu prošle godine njen automobil je napadnut paljbom i meksička vlada ju je stavila pod policijsku zaštitu, prenosi Independent.

Predsednik Lopes Obrador, koji je kritikovan zbog toga što nije učinio više da zaštiti novinare, rekao je da će njegova vlada istražiti i "raščistiti ovaj zločin kako bi sprečila dalja ubistva novinara".

Zabeleženo je 148 slučajeva ubistva novinara zbog njihovog rada u Meksiku u protekle 22 godine, a 28 tokom administracije Lopeza Obradora, prema novinskoj organizaciji Article 19.

Da podsetimo, meksički novinari započeli su proteste širom zemlje kako bi osudili nedavna ubistva troje novinara, zahtevajući da se "stane na kraj" nekažnjivosti koja je često karakterisala ubistva njihovih kolega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA